Web Analytics
scris luni, 15.01.2024

Toxiinfecție alimentară la un afterschool. Peste 100 de copii au ajuns la spital

Peste 100 de copii ai Școlii Gimnaziale nr. 11 din Brașov care frecventează afterschoolul din cadrul unității școlare au ajuns la spital, zilele acestea, cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară, iar 14 dintre ei au fost internați. Printre simptomele prezentate de copii se numără febră, vărsături și stări diareice. Aceste simptome ar fi apărut în urmă cu câteva zile la copii care ar fi mâncat din preparatele puse la dispoziție de o firmă de catering. Mai multe anchete au fost dispuse în paralel de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), DSP, dar și de reprezentanții firmei de catering.

Toxiinfecție alimentară la un afterschool. Peste 100 de copii au ajuns la spital

Citește și: Medicii de familie şi cei din policlinici intră luni în grevă


Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov. Potrivit purtătorul de cuvânt al instituției, Valentin Bucur, primele cazuri au apărut încă de joi, 11 ianuarie, iar în numai o zi acestea au crescut alarmant. DSP-ul așteaptă acum rezultatele analizelor de la Spitalul de Copii și va începe o anchetă.
Reprezentanții firmei de catering au trimis un punct de vedere scris, în care precizează că au început și ei o procedură internă de autocontrol, au fost luate mai multe mostre din mâncarea de joi și de vineri, dar și de pe obiectele și suprafețele de lucru. De asemenea, va fi făcută o verificare și în ce privește personalul implicat în procesul de preparare și distribuție a meniurilor. Până la aflarea rezultatelor analizelor, afterschoolul va funcționa fără catering, varianta fiind ca părinții să trimită copiii cu mâncare de acasă, potrivit reprezentanților ISJ Brașov.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caleidoscop

Principele Carol s-a întâlnit la Pitești cu o delegaţie a Parlamentului La 15 decembrie 1877,...

ÎPS Calinic

Mii de credincioși din toate colțurile țării au umplut curtea Mănăstirii Curtea de Argeș, în...

Ultimele articole