Web Analytics
scris joi, 09.03.2023

Tot ceea ce trebuie sa știi despre cele 4 mari Grand Slamuri

Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi la nivel mondial, iar cele 4 mari Grand Slamuri sunt cele mai importante evenimente din acest sport. Aceste turnee, care au loc anual, adună cei mai buni jucători de tenis din lume pentru a se lupta pentru trofee istorice și pentru a-și etala abilitățile și talentele în fața fanilor din întreaga lume. Pasionatii de tenis si iubitorii de ponturi pariuri sportive nu ratează niciodată aceste evenimente.

Tot ceea ce trebuie sa știi despre cele 4 mari Grand Slamuri

Cele 4 mari Grand Slamuri sunt Australian Open, French Open (Roland Garros), Wimbledon și US Open. Fiecare turneu are o istorie bogată și unică, caracteristici speciale și reguli diferite. În acest articol, vom explora tot ceea ce trebuie să știi despre cele 4 mari Grand Slamuri, de la istoria lor și locațiile lor, la cele mai spectaculoase meciuri și cele mai tari recorduri. 

Australian Open

Australian Open este primul dintre cele patru marile turnee de tenis din an, fiind organizat în fiecare an la începutul lunii ianuarie la Melbourne Park, Melbourne, Australia. Turneul a fost fondat în 1905 și a devenit un eveniment major din circuitul de tenis în anii ’60. Astăzi, Australian Open este unul dintre cele mai populare și mai respectate turnee de tenis din lume, aducând la un loc cei mai buni jucători din întreaga lume. Ar trebui sa incerci sa pariezi măcar o data pe acest turneu.

Citește și: Răzvan Tunaru, noul manager sportiv al FC Argeș: „Este grea situația acum, antrenori liberi nu prea sunt”

Australian Open se desfășoară pe durata a două săptămâni și are patru competiții principale: simplu feminin, simplu masculin, dublu feminin și dublu masculin. De asemenea, există și competiții de dublu mixt și turnee juniori. Toate meciurile se desfășoară pe suprafața dura foarte rapidă. Pe lângă aceste competiții, Australian Open este cunoscut și pentru evenimente precum „Kids’ Tennis Day” și „AO Rally for Relief”, care strâng bani pentru cauze caritabile.

French Open (Roland Garros)

French Open, cunoscut și sub numele de Roland Garros, este cel de al doilea turneu de Grand Slam din tenis. Turneul are loc în fiecare an la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, pe terenurile de zgură ale Stade Roland Garros din Paris, Franța. Înființat în 1891, acesta este cel mai vechi turneu de tenis din lume pe zgură și a devenit un eveniment major din circuitul de tenis la începutul secolului al XX-lea.

Roland Garros este cunoscut pentru suprafața sa de zgură, care este mai lentă decât suprafețele de la celelalte turnee de Grand Slam. Această suprafață face ca mingea să sară mai jos și mai lent, ceea ce face ca jocul să fie mai tactic și mai defensiv. În plus, condițiile meteo din timpul turneului pot avea un impact semnificativ asupra jocului, cu vremea adesea fiind rece și umedă, ceea ce face terenul de zgură mai alunecos și poate face ca mingea să se miște mai puțin previzibil.

Wimbledon

Wimbledon este, de asemenea, unul dintre cele patru turnee de Grand Slam din tenis și este cunoscut pentru fiabilitatea și tradiția sa. Turneul are loc în fiecare an la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, pe terenurile de iarbă de la All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra, Anglia. Înființat în 1877, Wimbledon este cel mai vechi turneu de tenis din lume, având o istorie de peste 140 de ani. La aceasta competiție toți jucătorii sunt obligați sa se imbrace in alb.

Citește și: Viorel Tudose, sponsor la FC Argeș, a luat foc: „Dacă nu mi se acceptă condițiile, plec de la echipă!”

Wimbledon este singurul turneu de Grand Slam care se desfășoară pe terenuri de iarbă, ceea ce face ca jocul să fie mai rapid și mai ofensiv. Această suprafață rapidă poate fi dificilă pentru unii jucători, deoarece mingea poate sări mai sus și să se miște mai rapid, iar terenul poate fi destul de alunecos, făcând jocul mai imprevizibil. În plus, condițiile meteo pot fi și ele o provocare, cu vremea adesea fiind instabilă și neașteptată.

US Open

US Open este ultimul dintre cele patru turnee majore de Grand Slam și are loc în fiecare an la sfârșitul verii, în luna august și septembrie. Turneul este găzduit de USTA Billie Jean King National Tennis Center din Flushing Meadows, New York și este cel mai mare turneu de tenis din lume, cu peste 700.000 de fani care participă la eveniment în fiecare an. Acesta este singurul turneu de Grand Slam care se desfășoară în America de Nord.

O trăsătură unică a US Open este faptul că acesta este primul turneu de Grand Slam care a introdus sistemul de tie-break la punctajul de 6-6, ceea ce face ca meciurile să fie mai scurte și mai intense. US Open este, de asemenea, primul turneu de Grand Slam care a utilizat Hawk-Eye, un sistem electronic de review, care poate fi folosit pentru a verifica deciziile arbitrului de scaun și pentru a asigura corectitudinea deciziilor în timpul meciurilor. Astfel, dacă ai plasat un bilet pe ponturi pariuri sportive poți fi sigur ca rezultatul nu va fi afectat de erorile de arbitraj.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *