Web Analytics
scris joi, 17.10.2024

Topul firmelor din Sectorul 3. Companiile au generat, în 2023, 83 de mii de locuri de muncă

Topul firmelor din Sectorul 3. Companiile au generat, în 2023, 83 de mii de locuri de muncă

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat Topul firmelor din sectorul 3 în Aula Carol I din sediul său istoric. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei de sector, pentru a sărbători performanțele în afaceri ale companiilor din această unitate administrativ-teritorială. La Gală au participat alături de manageri ai celor mai performante companii din sector și reprezentanţi ai administraţiei centrale.

„Sectorul 3 concentrează una dintre cele mai puternice comunități de afaceri la nivelul Capitalei. Astfel, companiile cu sediul în această unitate administrativ-teritorială care au depus bilanțul anul trecut au realizat, cumulat, o cifră de afaceri de 72,7 miliarde lei, adică circa 14,6 miliarde de euro, valoare net superioară celor înregistrate la nivelul multor județe din țară, și un profit din exploatare de 8,1 miliarde lei (1,7 mld euro). De asemenea, companiile din sectorul 3 au generat, în anul 2023, 83 de mii de locuri de muncă.

Dintre cele 11.921 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate au fost premiate 3.554 firme (30% din totalul celor calificate), în cadrul a șapte secțiuni: servicii, comerţ, industrie, construcţii, cercetare-dezvoltare și high-tech, turism şi agricultură, iar în cadrul fiecărei grupe, pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi”, a transmis CCIB într-un comunicat.

Citește și George Caval, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş: „Aşteptăm în acest an peste 300 invitaţi la Topul Firmelor din Argeş”

Mii de firme românești vor participa la târguri internaționale prin intermediul Programului de Promovare a Exporturilor

„Clasificarea companiilor eligibile în cadrul Topului subliniază nu doar performanțele reflectate în bilanțurile contabile, ci și eforturile semnificative depuse pentru sporirea competitivității, creșterea calității serviciilor, precum și performanța managerilor din mediul de afaceri local. Îmi face plăcere să subliniez că 38,3% dintre companiile premiate la nivelul sectorului 3 s-au calificat și la etapa pe municipiu a Topului. Totodată, dintre cele 830 firme care sunt eligibile pentru a primi trofeul de excelenţă pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziții ale Topului firmelor din București – etapa pe municipiu, 19% sunt din sectorul 3”, a precizat Iuliu Stocklosa, președintele Camerei București în deschiderea Galei.

„În curând va fi disponibil Programul de Promovare a Exporturilor (PPE) aferent anului 2025, care beneficiază de cea mai mare sumă alocată vreodată de un Guvern post-revoluționar al României pentru susținerea exportului și a firmelor românești. Este un Program de 120 de milioane de lei, plus TVA, prin care vom organiza participarea a mii de firme românești la 75 de târguri internaționale și 19 misiuni economice”, a declarat dr. Doru Laurian Frunzulică, vicepreședinte al Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE). În context, înaltul oficial a dat detalii despre categoriile de cheltuieli eligibile prin PPE, avantajele de care pot beneficia companiile și a oferit informații utile despre modalitățile concrete în care ARICE sprijină activitatea de internaționalizare a afacerilor.

Tot despre programe de sprijin pentru mediul de afaceri a vorbit și Răzvan Pârlăcăbescu, director cabinet al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului: „Pe lângă partea de politică publică pe care o facem, venim cu programe dedicate diverselor categorii de antreprenori: Start-Up Nation, pentru tineri, Femeia Antreprenor, precum și cu scheme de ajutor de stat precum Construct Plus, sau cea pentru industria prelucrătoare.”

Cele mai multe companii premiate în Sectorul 3 activează în domeniul serviciilor

Cele mai multe companii premiate în sectorul 3 activează în domeniul serviciilor (37,2% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (30%) şi de cele cu profil industrial (13,6%). Construcţiile concentrează 8,1% dintre firmele laureate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul – 5,9%, turismul – 4,6%, în timp ce doar 1,1% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit, mai transmite Biroul de Presă al CCIB.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2023, în cadrul evenimentului au fost decernate premii speciale Primăriei Sectorului 3 și unor companii cu capital autohton.

Citește și Eveniment de marcă la Piteşti. Preşedintele Confindustria România s-a întâlnit cu investitori din Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Parc cu amintiri la Câmpulung

Asociația „Zi de Bine”, coordonată de Melania Medeleanu, în colaborare cu Primăria Câmpulung...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...