Web Analytics

Tofan îşi vede visul cu ochii: liberalii l-au votat pentru viceprimar la Piteşti

de | 3.02.2021 13:06 | Actualitate, Politica si Administratie

# În ciuda bucuriei sale evidente, totuși trei dintre colegi n-au vrut să comenteze desemnarea lui
Sâmbăta trecută a fost ședința Biroului permanent județean al PNL Argeș, prezidată chiar de președintele Ludovic Orban, care l-a suplinit pe Adrian Miuțescu, încă internat în spital la București. La ședința BPJ au fost invitați și cei șapte consilieri liberali din Consiliul Local Pitești. Prezența lor a fost justificată, pentru că urma să se desemneze candidatul pentru funcția de viceprimar la Pitești. În urma votului, cu un scor relativ strâns și nu fără oarecare tensiuni, Gelu Tofan a fost desemnat viceprimar. Ce spune Gelu Tofan despre desemnarea lui ca vice și ce ne-a declarat, vizibil iritat de întrebările noastre, contracandidatul Mihai Coteț aflați în cele ce urmează. Mai trebuie spus că Sorin Apostoliceanu, notărița Ana Stan și deputatul Daniel Constantin nu au vrut să comenteze prea mult acest rezultat, ceea ce demonstrează că lupta a fost una acerbă în interiorul partidului pentru postul de viceprimar la Pitești.

Tofan: „Îi asigur pe colegi că voi fi un viceprimar model”

Gelu Tofan, desemnat pentru funcția de viceprimar la Pitești din partea PNL: ”A fost un vot democratic, care a venit să valideze și primul vot de la Biroul politic local Pitești. De fapt, a întărit opțiunea colegilor de partid. Așa cum au promis toți cei șapte consilieri locali liberali, se va respecta acest vot cu sfințenie. Sunt convins că toți colegii mă vor vota în ședința de Consiliu local. Pentru că a fost un vot democratic, cu care am fost toți de acord. Diferența de voturi dintre mine și contracandidatul meu nu a fost așa de mare, dar sunt, totuși, șase voturi care au făcut diferența. Au fost șapte consilieri locali și 28 de persoane care au votat în Biroul județean… Asta a fost fotografia momentului! Mihai Coteț este nu un coleg, ci și un prieten pentru mine și cred că voi avea o colaborare foarte bună cu el. Noi deja ne-am înțeles, ne-am făcut niște proiecte comune, probabil că el o să fie lider de grup în următoarea perioadă, asta dacă îl votează și ceilalți colegi. Dacă nu, vor face prin permutare ca șef de grup. Eu le mulțumesc colegilor și îi asigur că voi fi un viceprimar model. Nu am mai avut până acum noi, PNL-ul, viceprimar la Pitești. Nu o să îi fac de rușine și o să vedeți că o să mă implic cu toate forțele să atrag bani pentru municipiu și să dezvolt proiectele liberale pe care le-am promis în campanie”.

Citește și Postul de viceprimar la Piteşti agită apele în PNL / Gelu Tofan: „Nu, nu mi-e frică de Mihai Coteţ. (…) E necopt. Îmi pare rău!”

Citește și Mihai Coteţ, vicepreşedinte PNL Piteşti: „N-am intrat în politică pentru a mă plânge. Ci pentru că nu mai puteam sta deoparte”

Coteț: „A câștigat dl. Tofan, felicitări! Nu avem nimic de împărțit la nivel personal”

Mihai Coteț: ”Cum adică cum comentez? Este rezultatul voturilor, un vot democratic… Nu este nimic de comentat. Atâta timp cât s-a întâmplat în Biroul politic județean, mi se pare normal… Un for tutelar în care a avut loc un vot democratic. Respectăm votul democratic. Ar fi culmea să nu accept. Nu se pune problema de a accepta sau a nu accepta un vot statutar în partid. E absurd! Pe viitor bineînțeles că voi lucra cu dl. Tofan. Suntem amândoi colegi în Consiliu local și vom colabora. Interesul nostru este în favoarea piteștenilor, nu în interes personal sau de altă natură. Din punctul meu de vedere, nu pot să vă răspund la întrebarea de ce am pierdut, în condițiile în care s-a făcut un vot într-un for tutelar superior, din care eu nu fac parte. Ar fi fost, într-adevăr, o mare victorie dacă aș fi câștigat într-un Birou județean din care eu nu fac parte și dl. Tofan este în acest birou. A fost un scor de 19 la 13 favorabil colegului meu Gelu Tofan și, atâta timp cât a fost făcut democratic, corect și legal, nu am ce să comentez. S-a ales, a câștigat dl. Tofan, felicitări d-lui Tofan! Nu avem nimic de împărțit la nivel personal!”.

Daniel Constantin nu comentează. La fel – Ana Stan și Apostoliceanu

Daniel Constantin: ”Nu aș vrea să dau acum niciun fel de reacție privind acest subiect. Nu vă supărați! De regulă, eu comunic cu presa, dar acum chiar nu aș vrea să comentez pe acest subiect”.
Notărița Ana Stan: ”Nu comentez. Votul a fost secret. Altceva mai aveți de întrebat? Mulțumesc!”.
Sorin Apostoliceanu: ”Nu comentez. Faptul că l-am votat pe dl. Tofan este opțiunea mea pur și simplu. Este o opțiune personală. Eu așa am considerat, că el este cel mai bun, însă chiar nu vreau să comentez…”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii