Web Analytics

Toate numerele de urgență din lume și adăposturile de protecție civilă, în Aplicația InfoCons

de | 16.01.2023 12:26 | Actualitate, Home

Aplicația gratuită InfoCons (protectia-consumatorilor.ro), unică la nivel internațional, disponibilă în 33 de limbi, le oferă consumatorilor, într-un singur loc,  toate informațiile de care ei au nevoie. Printr-o simplă accesare a aplicației InfoCons, consumatorii la dispoziție toate numerele de urgență la nivel local, național și internațional, ce pot fi accesate si off-line, precum și harta adăposturilor de protecție civilă.

Posibilitatea de a avea în mod GRATUIT și într-un singur loc toate numerele de urgență, dar și de a apela aceste numere direct din aplicația InfoCons,  reprezintă un real ajutor pentru fiecare consumator, indiferent de locul în care se află – se arată în Informare InfoCons.

Citește și: Programul „Noua Casă” continuă: cine este eligibil și ce avans trebuie plătit

Aplicația InfoCons adună numărele pentru Urgențe, Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului în secțiunea SOS – denumire pe care o poartă și butonul de pe prima pagină a aplicației – pe care orice cetățean îl poate apăsa la nevoie.

De asemenea, aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor, în aceeași secțiune, SOS,  lista adăposturilor de protecție civilă din România. Astfel, în funcție de zona aleasă de fiecare consumator în parte, aplicația generează automat harta cu adăposturile de protecție civilă. În cazul situațiilor de urgență majoră, consumatorii pot apela la această hartă pentru a alege cele mai apropiate adăposturi pentru protecție civilă. Pe teritoriul României se regăsesc 4538 de adăposturi de protecție civilă care sunt distribuite în toate județele țării.

Dreptul la informare este un drept fundamental al cetățenilor, iar mai ales în situațiile de urgență, acest drept este unul esențial. În momentele de criză, orice minut contează și poate face diferența. Astfel, scurtarea procesului de căutare a numerelor de urgență prin colectarea acestora într-o singură aplicație înseamnă câștigarea unor minute în plus, minute care în unele situații sunt esențiale.

(articol preluat)

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *