Web Analytics
scris vineri, 12.08.2022

Toarlyn Fitzpatrick o părăsește pe FC Argeș pentru a juca în Israel

După un sezon și jumătate petrecut la FC Argeș Basketball, Toarlyn Fitzpatrick se transferă în străinătate pentru a juca în Israel, la Hapoel Afula. Stagiunea trecută a fost cea mai prolifică a carierei pentru jucătorul american de 32 de ani. El a avut medii statistice de 11.2 puncte, 7.9 recuperări, 3.1 pase decisive și 1.7 capace, fiind desemnat jucătorul defensiv al anului în LNBM.

Toarlyn Fitzpatrick o părăsește pe FC Argeș pentru a juca în Israel

Citește și: Mihai Căprărescu, noul preparator fizic al FC Argeș Basketball


În sezonul 2021-2022, Fitzpatrick a bifat și două recorduri absolute în campionatul României. În disputa din retur cu CSM Galați, el a avut 20 de recuperări. Mai impresionant este că dintre acestea, 10 au fost ofensive. Tot în retur, dar în meciul cu CSM Târgu Jiu, americanul a terminat cu 6 capace.
Toarlyn a mai evoluat în Belgia, Grecia, Franța și România. Pe lângă FC Argeș, CV-ul său le cuprinde pe Kangoeroes, Apollon Patras, Tigers Tubingen, Rethymno Cretan Kings, Holargos, Le Portel, Aris BC și AO Ionikos Nikaias.
Fitz este primul străin din lotul israelienilor și a vorbit după semnarea contractului pe conturile oficiale de socializare ale echipei: „Sunt pentru prima dată în Israel și nu știu prea multe despre țară sau ligă, dar sunt încântat de oportunitate. Ca jucător, caut mereu să dau tot ce am mai bun și în acest sezon vreau să depășesc așteptările clubului și să încerc să aduc cele mai bune rezultate posibile pentru echipă și pentru orașul Afula.”
Până la acest moment, de la FC Argeș au mai plecat Ilari Seppala, Kostas Gontikas, Raynere Thornton, Goran Gajovic și Mladen Jeremic. Alb-violeții au un lot format din Nikola Jevtovic, Trey Freeman, Dragan Zekovic, Andreja Milutinovic, Mihai Măciucă, Radu Voinescu, Tudor Fometescu, Mihai Gavrilă, Lucian Chirof și Alin Andrieș.
Foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...