Web Analytics
scris marți, 13.06.2023

Țiței și gaze naturale în România. Au fost găsite noi resurse în două regiuni

OMV Petrom anunță că au fost găsite noi resurse de țiței și gaze naturale în două regiuni din țara noastră, fiind „cea mai mare descoperire” din ultimii ani. Anunțul a fost făcut marți de OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei.

Țiței și gaze naturale în România. Au fost găsite noi resurse în două regiuni

Citește și: Fetiță de 7 ani, în stare gravă după ce a fost lovită cu maşina de mama ei

Petrom precizează că noile resurse au fost descoperite în sudul României, mai exact în Oltenia și Muntenia. Acestea ajung la trei pătrimi din producția companiei, de anul trecut, se transmite într-un comunicat de presă. Concret, descoperirile se ridică la peste 30 milioane bep resurse recuperabile. Întreaga operațiune s-a desfășurat din iunie anul trecut până în aprilie 2023. Investiția companiei privind forajul de explorare și testare a celor trei sonde se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

Citește și: Accident cu cinci mașini pe A1. Un copil de 5 ani a ajuns la spital

 “România produce ţiţei şi gaze de peste 150 de ani, iar in aceste condiţii identificarea de noi resurse presupune un efort semnificativ. Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producţiei noastre şi la continuitatea furnizării unor produse esenţiale pentru economie”, a transmis Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită