Web Analytics

TIR-ul ATI în care trei pacienți au murit luni seară la Victor Babeș, a funcționat în Pitești luni bune

de | 13.04.2021 09:31 | Actualitate

Trei pacienţi au murit, luni seară, după ce au rămas fără oxigen, în unitatea mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Totul s-a întâmplat în jurul orei 17.00.

În unitatea respectivă se aflau opt pacienţi bolnavi de COVID-19, care erau în stare gravă, 5 dintre ei intubați și ventilați mecanic

După primele informații, a fost vorba despre o eroare la sistemul de oxigen al TIR-ului, presiunea oxigenului a fost mai mare decât limita permisă, motiv pentru care un sistem de siguranţă a blocat ventilatoarele.

Drept urmare, trei pacienţi au murit, în timp ce ceilalţi cinci au fost transferaţi la alte spitale din Bucureşti.

Departamentul pentru Situații de Urgență a emis și un comunicat de presă în care clarifică mai multe aspecte ale incidentului.

CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a propus scutirea de TVA a bunurilor și serviciilor în legătură cu pandemia de Covid-19

Raed Arfat, avertizat că TIR-urile nu pot funcționa pe termen lung. TIR-ul a funcționat până acum o lună la Pitești

În februarie, după două incidente ce au implicat unități mobile ATI, Raed Arafat, șeful DSU, a fost avertizat că TIR-urile de Terapie Intensivă „sunt gândite strict pentru calamități”, nu ca soluții pe termen lung. Una dintre fondatoarele Asociației Dăruiește Viață a explicat că acestea „nu pot funcționa pe termen lung”.

TIR-ul ATI care s-a defectat luni la „Victor Babeș” nu e nou. „Acest TIR a funcționat luni de zile în Argeș până a ajuns aici”, a spus luni seară Raed Arafat, conform https://www.libertatea.ro/.
„Aceste TIR-uri nu au capacitatea de a funcționa pe termen lung. Sunt gândite strict pentru calamități – inundații sau un cutremur. Ții pacienții acolo 2-3 zile până îi stabilizezi. Este motivul pentru care nicio țară din lumea asta nu a folosit așa ceva. Toate spitalele din lumea asta, în momentul în care au avut nevoie de paturi suplimentare, au construit spitale modulare”, a explicat Oana Gheorghiu.

CITEȘTE ȘI Simona Bucura Oprescu, mesaj cu ocazia vizitei în Argeș a ministrului Dezvoltării

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii