Web Analytics
scris marți, 13.04.2021

TIR-ul ATI în care trei pacienți au murit luni seară la Victor Babeș, a funcționat în Pitești luni bune

Trei pacienţi au murit, luni seară, după ce au rămas fără oxigen, în unitatea mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Totul s-a întâmplat în jurul orei 17.00.

În unitatea respectivă se aflau opt pacienţi bolnavi de COVID-19, care erau în stare gravă, 5 dintre ei intubați și ventilați mecanic

După primele informații, a fost vorba despre o eroare la sistemul de oxigen al TIR-ului, presiunea oxigenului a fost mai mare decât limita permisă, motiv pentru care un sistem de siguranţă a blocat ventilatoarele.

Drept urmare, trei pacienţi au murit, în timp ce ceilalţi cinci au fost transferaţi la alte spitale din Bucureşti.

Departamentul pentru Situații de Urgență a emis și un comunicat de presă în care clarifică mai multe aspecte ale incidentului.

CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a propus scutirea de TVA a bunurilor și serviciilor în legătură cu pandemia de Covid-19

Raed Arfat, avertizat că TIR-urile nu pot funcționa pe termen lung. TIR-ul a funcționat până acum o lună la Pitești

În februarie, după două incidente ce au implicat unități mobile ATI, Raed Arafat, șeful DSU, a fost avertizat că TIR-urile de Terapie Intensivă „sunt gândite strict pentru calamități”, nu ca soluții pe termen lung. Una dintre fondatoarele Asociației Dăruiește Viață a explicat că acestea „nu pot funcționa pe termen lung”.

TIR-ul ATI care s-a defectat luni la „Victor Babeș” nu e nou. „Acest TIR a funcționat luni de zile în Argeș până a ajuns aici”, a spus luni seară Raed Arafat, conform https://www.libertatea.ro/.
„Aceste TIR-uri nu au capacitatea de a funcționa pe termen lung. Sunt gândite strict pentru calamități – inundații sau un cutremur. Ții pacienții acolo 2-3 zile până îi stabilizezi. Este motivul pentru care nicio țară din lumea asta nu a folosit așa ceva. Toate spitalele din lumea asta, în momentul în care au avut nevoie de paturi suplimentare, au construit spitale modulare”, a explicat Oana Gheorghiu.

CITEȘTE ȘI Simona Bucura Oprescu, mesaj cu ocazia vizitei în Argeș a ministrului Dezvoltării

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...