Patru tineri din Cluj Napoca şi Oradea sunt cercetaţi de către poliţiştii de la transporturi. Ei sunt suspectaţi că, în ultimii ani, au desenat graffiti pe vagoanele unor tenuri de călători şi de marfă aflate în circulaţie. Potrivit poliţiştilor, în astfel de cazuri vagoanele trebuie retrase din circulaţie pentru rescrierea numerelor de identificare. Prejudiciul cauzat de cei patru este estimat la peste 25.000 de lei, potrivit g4media.ro.
Citește și:
- Abuz al statului! O jurnalistă, audiată la poliție pentru a dezvălui sursa unui articol
- Cum a scăpat preotul Visarion Alexa de opt din cele nouă acuzații de hărțuire sexuală
Ei sunt suspectaţi că au desenat pe vagoanele trenurilor de călători şi de marfă aflate în circulaţie, la domiciliile suspecţilor fiind făcute patru percheziţii. „Activitatea infracţională a persoanelor a fost documentată în perioada mai 2021 – februarie 2023, în mai multe dosare penale în care sunt vizate persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, cu suportul de specialitate a Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Cluj Napoca”; informează, duminică, printr-un comunicat, Poliţia Transporturi. În urma percheziţiilor desfăşurate, cei patru tineri au fost conduşi la sediul unităţilor de poliţie, în vederea audierilor.
„Prejudiciul total în aceste cauze este de peste 250.000 de lei, iar pentru îndepărtarea desenelor şi rescrierea numerelor de identificare şi a datelor necesare pentru exploatarea vagoanelor în conformitate cu legislaţia de specialitate în vigoare a fost necesară retragerea din circulaţie a vagoanelor respective”, precizează Poliţia.
Conform documentului care prezintă rezultatele acţiunilor pe linia de competenţă privind transporturile, poliţiştii de la Transporturi Navale Brăila şi Transporturi Navale Gropeni au identificat un ponton plutitor în zona kilometrului 176, pe malul stâng al fluviului Dunărea, la care erau acostate mai multe ambarcaţiuni de agrement. „În urma verificărilor, proprietarul pontonului, un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Brăila, a declarat că în perioada anilor 2021-2023, a construit şi amplasat pe malul stâng, în albia minoră a fluviului Dunărea, zona km 176, un ponton, care are ca obiect acostarea ambarcaţiunilor de agrement care aparţin persoanelor din municipiul Brăila, judeţul Brăila, fără a deţine aviz şi autorizaţie de gospodărire a apelor emise de Administraţia Naţională Apele Române”, se arată în comunicatul Poliţiei.
0 Comentarii