Web Analytics
scris vineri, 15.09.2023

TikTok a fost amendată de UE cu 345 de milioane de euro, pentru că nu a protejat copiii

TikTok a fost amendată de UE cu 345 de milioane de euro, pentru că nu a protejat copiii. Conturile lor erau setate implicit ca “publice”, permițând astfel oricui să le urmărească și să interacționeze cu minorii. Nici nu a aplicat corect funcția de control parental.

TikTok a fost amendată de UE cu 345 de milioane de euro, pentru că nu a protejat copiii

Citește și: Casa de Pensii Argeș. 169 de bilete la băi, cu plecare pe 27-30 septembrie

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC), care supraveghează activitatea mai multor platforme în UE, a concluzionat în urma investigației că TikTok “a comis multiple încălcări ale normelor GDPR” și nu a reușit să protejeze conținutul utilizatorilor minori, astfel încât acesta să nu fie accesat de publicul general.

DPC a subliniat că, pe parcursul investigației efectuate în 2020, utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au fost ghidați de platformă, prin procesul de înregistrare, într-un mod care a dus la setarea conturilor lor ca fiind publice, ceea ce înseamnă că oricine poate vedea conținutul unui cont sau comenta pe acesta, în mod implicit. De asemenea, Comisia a constatat că sistemul de “asociere familială”, care oferă unui adult controlul asupra setărilor contului unui copil, nu a verificat dacă adultul “asociat” cu minorul utilizator este un părinte sau un tutore.

Funcțiile Duet și Stitch, care permit utilizatorilor să își combine conținutul cu cel al altor TikTokeri, au fost, de asemenea, activate în mod implicit pentru persoanele sub 17 ani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *