Web Analytics

Tigroaicele de la CSM București și-au pierdut ghearele în ultima săptămână

de | 18.10.2018 15:16 | Sport

CSM Bucuresti reprezinta unul dintre proiectele de succes ale sporturilor de echipa din Romania. Beneficiind de sprijinul Primariei Capitalei, clubul a reusit sa obtina performante in mai multe domenii sportive, dar in mod deosebit in handbal, volei si rugby.

Handbalul este sportul in care investitiile facute au adus rezultate imediate. Titlurile cucerite in Liga Zimbrilor si in Liga Florilor, dar, mai ales performantele europene ale echipei feminine, au asezat gruparea bucuresteana intre cele mai de succes entitati sportive din tara noastra. ,,Tigroaicele” au reusit sa castige Liga Campionilor in 2016 (victorie la loviturile de la 7 metri in fata unguroaicelor de la Gyor) si au terminal pe locul al treilea la ultimele doua editii.

Cu unele dintre cele mai bune handbaliste din lume in componenta ( Paula Ungureanu, Cristina Neagu, Amanda Kurtovic, Majda Mehmedovic sau Andreea Lekic) bucurestencele se anuntau a fi o echipa greu de batut si in acest sezon. Pierderea Supercupei in favoarea echipei din Ramnicu Valcea a fost urmata de  4 victorii in Liga Florilor si un succes in Liga Campionilor: 36-31 cu Ferencvaros. Euforia victoriei in acest ultim meci a fost perturbata de o declaratie a Cristinei Neagu.

,,A fost un start bun, sunt multumita de victorie, dar mai avem multe de pus la punct. In primul rand, apararea, care e aproape dezastruoasa. Indiferent de adversar, nu putem lua 31 de goluri. E adevarat, am marcat 36 si e bine ca am dat mai multe si am castigat, insa e foarte greu sa dam mereu peste 30 de goluri ca sa castigam. Mai avem de lucru, dar sunt fericita ca am debutat cu dreptul, asta ne doream”.

La momentul respectiv declaratia parea putin deplasata, dar urmatoarele doua meciuri au demonstrat ca opinia sa a fost obiectiva. In meciul cu Ramnicu Valcea din runda a cincea din campionat, bucurestencele au pierdut, desi apararea a primit doar 22 de goluri, pentru ca duminica, in a doua etapa din grupele Ligii Campionilor, sa piarda la Bietigheim un meci in care au incasat din nou 30 de goluri.

Inceputul meciului din Germania a fost unul de cosmar pentru fetele noastre, ele fiind conduse cu 4-0 si 6-1. Bucurestencele au alergat tot meciul dupa egalare, dar handbalistele germane au reusit sa isi asigure victoria. Vazuta ca o prezenta sigura in Final Four-ul competitiei de catre analistii sportivi, bookmakeri i agentiilor de pariuri si specialistii in ponturi  pariuri sportive, CSM Bucuresti a aratat in multe momente ca are slabiciuni care pot fi exploatate.

Suedezul Magnus Johansson este vazut ca principalul vinovat pentru degringolada din sanul echipei campioane. Ales dupa criterii care au tinut mai mult de partea financiara, tehnicianului i se reproseaza lipsa de reactie in momentele in care jocul nu merge si o anumita stare de nemultumire a jucatoarelor care evolueaza mai putin. In conditiile in care jucatoarele din lotul CSM-ului sunt cele mai bune handbaliste ale tarilor din care provin, este clar ca este nevoie de un tehnician cu experienta si un CV care sa impuna respect. Suedezul are si el scuze. A fost numit cu doar o saptamana inainte de reunirea lotului. Cu lotul deja structurat si un program care a inclus doar doua amicale, este clar ca acesta a trebuit sa aplice strategia conceputa de altcineva.

Desi la numirea lui Magnus Johansson, directorul general Gabriela Szabo anunta ca doreste sa asigure continuitate pe banca tehnica a echipei, se pare ca ultimele rezultate au condus la ideea ca este nevoie de un nou antrenor.

,,Am spus ca este nevoie de continuitate si stabilitate, dar cred ca interesul clubului este mai presus de orice. Sunt dezamagita. In urmatoarele zile astept solutia din partea staffului tehnic” a fost declaratia Gabrielei Szabo. Ramane de vazut cine va fi cel de-al 11-lea antrenor al echipei in ultimii 5 ani.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii