Web Analytics
scris luni, 03.04.2023

Țigările s-au scumpit cu 50 de bani per pachet 

Mai multe tipuri de țigări s-au scumpit cu 50 de bani per pachet, după ce doi producători, BAT și Philip Morris, au operat majorări de prețuri, în contextul în care accizele la țigarete au crescut începând cu 1 aprilie 2023, conform unui document obținut de Economedia.

Țigările s-au scumpit cu 50 de bani per pachet 

Citește și: Atenție, șoferi! Se fac reparații pe drumurile din Argeș

Philip Morris a fost prima companie care a operat scumpiri, începând cu data de 27 martie. De exemplu, prețul unui pachet de Marlboro variază între 20 și 24 lei, în timp ce un pachet de Parliament costă între 23 și 25,5 lei, scrie Economica. 

BAT, liderul pieței locale de țigări, din punct de vedere al volumelor comercializate (circa 50% din total), a operat începând de astăzi, 3 aprilie, majorări de prețuri. Cele mai populare brand-uri, cum ar fi Kent, Pall Mall sau Winston, sunt mai scumpe cu 50 de bani pe pachet. Astfel, Pall Mall albastru costă acum 23,5 de lei iar Kent Blue costă 24,5 de lei. Rothmans Blue costă 24,5 de lei pachetul, Vogue costă 25,5 de lei iar Viceroy Red, 23 lei.

BAT și PM au circa 70-80% din toată piața.

JTI, celălalt mare jucător din piață, încă nu a operat scumpiri, însă în mod normal urmează liderul pieței, la interval scurt.

Scumpirea vine în contextul în care acciza la țigări a crescut de la 1 aprilie. De obicei, producătorii majorau prețurile cu câteva zile înainte, însă acum scumpirea a venit cu două zile după creșterea de acciză.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...