Web Analytics

Tichete valorice decontate de stat pentru after-school. Ce categorii de copii beneficiază

de | 29.07.2020 09:34 | Actualitate

Ministerul Educaţiei va putea să emită tichete valorice pentru plata serviciilor after-school, în cazul preşcolarilor şi al elevilor de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, conform unui proiect de lege adoptat luni de Senat. Legea, inițiată de parlamentari liberali, merge la promulgare.

Potrivit sursei citate, tichetul valoric are scop exclusiv educaţional, este netransferabil, se acordă la cererea părintelui, iar serviciul este decontat de școli.

Valoarea tichetului este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă (ISR) şi se indexează anual cu indicele de inflaţie. Potrivit expunerii de motive, tichetul “reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor”.

Schimbarea legislativă, inițiată în 2019 și adoptată tacit de deputați și votată luni de Senat  (camera decizională), intră în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021, după ce va fi promulgată.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii