Web Analytics

Testele de salivă ajung în şcoli şi grădiniţe. Cîmpeanu: Toţi elevii şi profesorii vor fi testaţi de două ori pe săptămână

de | 5.11.2021 21:48 | Cultură, Actualitate, Politica si Administratie

 

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că luni şi marţi vor fi semnate contractele pentru testele de salivă, urmând ca în cursul săptămânii viitoare acestea să ajungă în şcoli.

Testele respective vor fi utilizate de două ori pe săptămână pentru toţi preşcolarii, elevii, profesorii şi învăţătorii, pentru tot personalul didactic şi nedidactic din fiecare şcoală şi grădiniţă.

“Nu Ministerul Educaţiei organizează licitaţii pentru achiziţia de teste. Cerinţele tehnice şi cerinţele de reglementare au fost elaborate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. […] Licitaţia e în curs de finalizare.

Citește și: Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei

Au fost declaraţi câştigătorii pentru lotul 1. Astă seară vor fi anunţaţi deja câştigătorii şi pentru loturile 2 şi 3. Luni se vor încheia contractele subsecvente pentru lotul 1. Marţi se vor încheia contractele subsecvente pentru loturile 2 şi 3. Urmează perioada legală de depunere a scrisorilor de garanţie, o perioadă legală de la care nu se poate face rabat, acestea sunt procedurile de achiziţie, după care Lotul 1 are termen de livrare cuprins între una şi cinci zile. Lotul 2 are un termen de livrare cuprins între 6 şi 11 zile.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.com

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii