Web Analytics

Testări gratuite pentru depistarea cancerului în Brăduleț, Corbeni și Ștefan cel Mare

de | 29.09.2022 16:04 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Locuitorii din comunele Brăduleț, Corbeni și Ștefan cel Mare vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am făcut destul”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Citește și: Variola maimuței a băgat în ședință Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Calendarul testărilor: 1-2 octombrie – consultații cu medici în Brăduleț; 8-9 octombrie – consultații cu medici în Corbeni; 12 noiembrie – prelevare probe de sânge și urină în Ștefan cel Mare; 19-20 noiembrie – consultații cu medici în Ștefan cel Mare.

Investigațiile au ca scop depistarea bolilor oncologice și includ: analize de sânge și urină, ecografii mamare, consult urologic cu ecografie, teste PSA pentru prostată, dermatoscopii pentru depistarea afecțiunilor pielii, evaluare pentru riscul de cancer pulmonar, măsurarea tensiunii, glicemiei, greutății, înălțimii. Aceste teste vor fi realizate de medici specialiști și rezidenți, asistente medicale, studenți la facultăți de medicină și elevi la școli postliceale sanitare.

Caravana de află la cea de-a noua ediție și anul acesta va ajunge în județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu și Ilfov. Elementul de noutate din acest an constă în efectuarea a câte două vizite în fiecare sat. În primul weekend se vor recolta probele de sânge și urină, iar în al doilea, odată cu venirea rezultatelor, se vor alătura și medicii pentru investigații mai amănunțite.

Pe lângă testările medicale gratuite, caravana aduce și o importantă componentă educațională pacienților din mediul rural. Aceștia vor fi în dialog constant cu medicii și voluntarii despre importanța prevenției și investigațiilor medicale, vor avea acces la pliante și broșuri informative și vor putea vizualiza video-uri educative în sălile de așteptare. De asemenea, pacienții cu suspiciuni de cancer vor fi redirecționați pentru investigații suplimentare gratuite și sprijiniți pe tot parcursul acestui proces – transmite decisepoate.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *