Web Analytics

Testarea pentru Covid-19, în farmacii, ar putea începe de săptămâna viitoare

de | 6.04.2021 09:54 | Actualitate

Testarea pentru coronavirus în farmacii ar putea să înceapă într-o săptămână, în paralel cu dezbaterea ordinului de ministru fiind făcut și instructajul farmaciștilor, a spus luni Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Nu este deloc imposibil, este ceea ce ne dorim și noi, este ceea ce vom face în farmacii, pentru că este foarte important ca acest test să fie recoltat corect”, a spus dr. Moldovan, despre știrea că toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-COVID pe săptămână. Însă, potrivit ordinului MS, kiturile de testare vor fi livrate gratuit, iar farmaciile își vor putea fixa un cost de testare, despre care ministrul crede că „va fi competitiv și rezonabil”.

„A fost o situație care mi s-a părut sugestivă, un mic focar de infecție pentru care s-a recoltat acest test antigen rapid. Am fost eu echipată cea care a recoltat aceste teste. Mi s-a spus că cei în cauză cu siguranță nu și-ar fi recoltat testul atât de corect cum am făcut-o eu, pentru că l-am colectat corect, ceea ce n-a fost cel mai plăcut lucru. Nu neapărat până la lacrimi, dar respectând toate indicațiile și având tehnica deja dobândită, pentru că am făcut de multe ori acest lucru. Este foarte important ca cei care recoltează aceste teste să o știe face și să facă așa cum trebuie”, a mai spus secretarul de stat.

CITEȘTE ȘI Ziarul de Iași: Cât de mult contează numărul anticorpilor după vaccinarea anti COVID-19? Explicațiile specialiștilor

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii