Testare gratuită RT – PCR la Spitalul Judeţean, începând de azi 

de | 5.02.2022 14:37 | Actualitate, Home

Spitalul Județean de Urgență Pitești(SJUP) continuă să se implice în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus și vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor. Astfel, începând de azi, persoanele cu simptomatologie sugestivă SARS – CoV-2 pot beneficia de testare gratuită de tip Real Time – PCR, la SJUP. Tot ce trebuie să facă e să prezinte codul de înregistrare al cererii de testare, emis de Direcția de Sănătate Publică Argeș(DSP). 

        Având în vedere situația epidemiologică actuală, când asistăm la creșterea rapidă a numărului de persoane infectate cu virusul SARS- CoV-2 și luând în considerare că această situație a determinat ca persoanele ce prezintă simptome să solicite ambulanța pentru testarea la domiciliu, s-a stabilit ca la nivelul județului Argeș să fie înființate mai multe puncte de recoltare, unde persoanele pot merge să se testeze, decongestionând astfel stațiile de ambulanță. 

Citește și COVID Argeș. Incidența pe ultimele zile a urcat la 12.36

         Unul dintre punctele în care, începând de azi, în zilele de sâmbătă și duminică, se vor face testări este Spitalul Județean de Urgență Pitești. 

      Programul de lucru: sâmbătă și duminică, în intervalul orar 09:00- 19.00.

      Spațiul de recoltare: containerul nr. 1 din curtea SJUP.

      “La acest punct de recoltare a probelor de tip RT-PCR în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2 se pot adresa persoanele care prezintă simptomatologie specifică și doar în baza mesajului primit de la Direcția de Sănătate Publică Argeș, ce conține număr de înregistrare cerere, nume și prenume solicitant și CNP parțial anonimizat. Fără această dovadă nu vor fi efectuate teste de tip RT – PCR în punctul de recoltare.

       Programarea la DSP se face prin apel la call-centerul amenajat la Direcția de Sănătate Publică Argeș, la numărul de telefon 021.414.44.48, iar rezultatele testelor vor fi transmite prin sms.”, transmite purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Cristina Cazacu.

Acest articol este despre: arges,sju pitesti,test RT-PCR,testare gratuita

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....