Web Analytics

Testare de urgență pentru toate cadrele medicale și toți pacienții Spitalului Călinești

de | 17.04.2020 16:19 | Actualitate

 
Ca reacție rapidă după starea de alertă declanșată în ultimele zile la nivelul sistemului de sănătate argeșean, fundația Gaudium a organizat în această dimineață o testare de urgență a personalului și a bolnavilor din Spitalul Călinești.
Spitalul Călinești este unitatea medicală în care lucrează și în care a fost prezentă la muncă până la începutul acestei săptămâni Raluca Sârboiu, soția medicului Felix Sârboiu, confirmat ca fiind infestat cu virusul COVID-19.
Având în vedere îngrijorările reale ale personalului medical din această structură, precum și situația extrem de gravă a pacienților internați la Călinești, toți reprezentând cazuri paleative (bâtrâni cu numeroase tipuri de comorbidități), am considerat tastarea derulată în această dimineață ca fiind o prioritate. Ea s-a realizat în cadrul unui parteneriat între unitatea medicală reprezentată de directorul Camelia Șerb, Fundația Gaudium și Spitalul Sanador, costurile pentru testarea personalului medical fiind acoperite de spital, iar cele pentru testarea pacienților fiind acoperite de fundația noastră. Au fost testate, în total, 81 de persoane.
De asemenea, ieri, alte 10 cadre medicale din Argeș, identificate ca fiind vulnerabile, au fost testate tot in sistem PCR în cadrul parteneriatului dintre Gaudium și Sanador. De asemenea, 50 de teste rapide au fost predate conducerii Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș pentru a verifica starea de sănătate a forțelor din prima linie.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii