Web Analytics

Televiziunea Română va lansa un nou proiect media destinat internauților

de | 26.01.2021 14:04 | Cultură, Actualitate

Televiziunea Română va prezenta în ultima duminică a fiecărei luni, începând din 31 ianuarie, câte o producţie mai puţin cunoscută din Arhiva TVR, filme documentare realizate în coproducţie cu parteneri din România sau din străinătate.

Noutatea este că filmele se vor adresa internauţilor, ele putând fi vizionate online, gratuit, într-un anumit interval de timp, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR – de unde vor fi preluate şi de partenerii acestui nou proiect.

Pe parcursul anului, publicul va vedea coproducţii dedicate marilor personalităţi din cultura şi sportul românesc, documentare despre momente importante din punct de vedere istoric si social.

Televiziunea Română îi dedică actorului Ştefan Iordache, care ar fi împlinit 80 de ani pe 3 februarie, documentarul „Hobby-ul meu este viaţa”, iar pe TVR 3, în 7 februarie, spectacolul de teatru „Don Juan” în regia lui Dinu Cernescu, precum şi un alt documentar, „Portret Ştefan Iordache”, în regia Danielei Ciolan.

Documentarul din 31 ianuarie de pe canalul YouTube al Arhivei TVR este o coproducţie Televiziunea Română şi Filmex din 2010. Filmul în regia Şerban Marinescu este un portret al actorului realizat prin interviuri şi cu fragmente din filmele în care acesta a jucat.

Documentarul online cu durata de 75 de minute, va avea acces gratuit la vizionare de pe toate continentele – în 31 ianuarie, în intervalul 10.00 – 23.30.

CITEȘTEL ȘI…26 Ianuarie 2014 – a decedat fostul deținut politic țărănist Cicerone Ionițescu

Filmul va fi distribuit şi pe reţele de socializare, atât ale teatrelor în care actorul a jucat: Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Naţional din Craiova, cât şi pe paginile altor parteneri ai noului proiect al TVR.

Documentarul „Hobby-ul meu este viaţa” este o poveste despre teatru, despre film, despre viaţă creată din interviurile pe care actorul le-a dat de-a lungul vieţii. Este un film documentar, portret al uriaşului actor Ştefan Iordache, „actorul salturilor mortale, actorul utopic, actorul poet, actorul telegenic, fonogenic, emblema unei generaţii”, scrie Ludmila Patlanjoglu în volumul „Regele Scamator. Ştefan Iordache”, editura Nemira.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii