Web Analytics

Telemea de Sibiu cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ

de | 27.09.2023 12:55 | Actualitate, Home

DSVSA a găsit brânză contaminată cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ, fabricată în Sibiu. Din 79 de probe de la produsele lactate fabricate de ciobanii sibieni de Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), 14 probe au arătat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP).

Citește și: Trafic blocat total pe autostrada București – Pitești din cauza unui incendiu de vegetaţie


”Pe arcursul anului 2023 au fost prelevate și analizate un număr de 79 probe de produse lactate, din diferite categorii de produse (telemea, caș, urdă, produse acidofile, unt, cașcaval ). S-au înregistrat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP) pentru un număr de 14 probe produse lactate, dispunând măsurile impuse de legislația sanitară veterinară. În urma controalelor efectuate la nivelul exploatațiilor de animale producătoare de lapte, au fost constatate neconformități de ordin structural și tehnologic ( pavimente deteliorate, pereți și tavane ce prezentau exfolieri, folosirea materialelor greu de igienizat și dezinfectat, etc)”, transmite DSVSA Sibiu, potrivit Turnul Sfatului.
Au fost aplicate amenzi în valoare de 81.400 lei și a fost emisă o ordonanță de suspendare a activității, precizează DSVSA.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *