Web Analytics

Telefonul lui Nicolescu, interceptat încă din 25 august

de | 20.09.2012 14:03 | Dezvăluiri

Președintele Constantin Nicolescu a avut din nou telefonul monitorizat în dosarul podului de la Căteasca. Un judecător delegat de la Tribunalul Argeș a avizat solicitarea DNA Pitești pentru ca SRI să intercepteze toate convorbirile telefonice ale șefului CJ. Autorizația de interceptare a intrat în vigoare după data de 25 august. Contrar a ceea ce se știa până acum, telefoanele se interceptează, mai nou, și după amprenta vocală, nu doar după numărul de telefon al persoanei vizate. Prin urmare, e mai mult decât probabil ca vocea președintelui Nicolescu să fi fost monitorizată în rețea indiferent de titularul telefonului de la care s-a efectuat convorbirea.

DNA a cerut toate lucrările făcute de firmele Zeus, Dracones și TCInd

În zilele imediat următoare percheziției, magistrații DNA au cerut   vicepreședintelui Florin Tecău, cel care a rămas la comanda instituției după spitalizarea lui Nicolescu, evidența tuturor licitațiilor organizate de CJ pentru lucrările de infrastructură și nu numai. Din câte am reușit să aflăm, procurorii au fost interesați în special de lucrările obținute de firmele Zeus, Geoflor, Dracones și TCInd. Adică exact societățile în care au sau au avut implicare Grigore Dobre, învinuit și el în dosarul podului de la Căteasca, dar și fostul ginere al președintelui CJ, Ionuț Ștefănescu, audiat ca martor în același dosar, împreună cu asociatul său, Ștefan Lăzăroiu, unul dintre subcontractori, prin  firma TCInd.

Patronul de la Zeus a predat la poliție armele pe care le deține

La finele săptămânii trecute, după audierea la DNA Pitești, patronul de la Zeus a făcut o vizită la IPJ Argeș. Slăbit, livid la față și evident marcat de ultimele evenimente, Grigore Dobre a informat Serviciul de Arme, Muniție și Explozivi că trebuie să predea toate armele pe care le deține ca membru în Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Argeș. Din momentul în care i s-a adus la cunoștință calitatea de învinuit în dosarul în care este cercetat, alături de Constantin Nicolescu și alte zece persoane, lui Dobre i s-a pus în vedere și că trebuie să predea armele de foc pe care le are în casă.

Șeful CJ rămâne spitalizat din cauza unei răni care s-a inflamat

Președintele CJ rămâne încă internat la Spitalul Floreasca, în urma unei complicații survenite în urma transfuziei la care a fost supus. E vorba de o rană la picior, provocată de suprasolicitarea uneia dintre vene. Rana respectivă s-ar fi inflamat și medicii de la București  au considerat necesar ca șeful Consiliului Județean să mai rămână spitalizat câteva zile.

Cum a clacat Nicolescu la audierea de la DNA

Lui Constantin Nicolescu i s-a făcut rău la nici 10 minute după ce a intrat în biroul procurorului șef Călin Nistor. Șeful DNA i-ar fi spus președintelui că audierea nu va dura foarte mult, cunoscută fiind starea sa de sănătate și că urmează să i se aducă la cunoștință învinuirile în noul dosar care i s-a deschis. În acel moment, președintele CJ era asistat de avocatul său, Petruț Ciobanu. Stresul audierii, precum și starea de rău generată de prezența sa în sediul DNA, l-au făcut pe Constantin Nicolescu să clacheze: s-a albit la față și s-a prăbușit de pe scaun. Procurorul șef Călin Nistor a exclamat înmărmurit „Fir-aș al naibii!”, după care a rămas fără reacție. Noroc cu avocata Gabriela Zoană care a fost chemată dintr-o cameră alăturată, unde o asista la audiere pe Codruța Mercea, șefa Departamentului Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean. Zoană a deschis fereastra, celălalt avocat, Petruț Ciobanu, l-a stropit cu apă pe Constantin Nicolescu și imediat cei doi au chemat Ambulanța. De teamă să nu-i înrăutățească și mai mult situația sau pur și simplu pentru că nu au dorit, cei de la DNA au evitat să se apropie în orice fel de Constantin Nicolescu după ce acestuia i s-a făcut rău. Avocata Zoană a sunat-o imediat pe Cristina Stocheci, șefa femeilor din PSD, care e și doctor specializat pe urgență, însă aceasta n-a răspuns. Zoană a apelat-o apoi pe Maria Dinu, de la cabinetul președintelui CJ, care a găsit-o pe doctorița Stocheci, rugând-o să meargă de urgență la sediul DNA. Restul se știe, cei de la Ambulanță au trimis o salvare tip B, mult mai slab dotată (gen coajă), dovadă că a fost nevoită să se oprească pe drumul dintre DNA și Spitalul Județean, după ce șeful CJ a început să vomite. Culmea promptitudinii, dacă în momentul inițial al intervenției, atunci când exista risc major ca Nicolescu să facă infarct, dr. Gabriel Popa a trimis o  salvare tip B nevoită să oprească pe marginea șanțului, după ce pacientul a fost stabilizat la Spitalul Județean și urma să fie transportat la București, s-a schimbat calimera: nu mai puțin de trei ambulanțe de tip C (beneficiind de ultimele dotări, inclusiv plămân artificial) așteptau în fața Serviciului de Urgență, în frunte cu directorul adjunct de la Ambulanță, dr. Tudor Ionescu.

Cei care i-au fost alături, la spital, preşedintelui Nicolescu

În afară de avocații Petruț Ciobanu și Gabriela Zoană și pe lângă dr. Cristina Stocheci, imediat au venit la Spitalul Județean ca să-i fie alături președintelui Nicolescu, Maria Dinu de la Serviciul Cabinet, viecepreședintele Ion Mânzănă, consilierul județean Simona Bucura Oprescu, Iustin Dejanu, vicepreședinte al PSD Argeș, revoluționarul Cătălin Rădulescu, iar ceva mai târziu primarul Tudor Pendiuc. Dintre rude, au sosit imediat la Serviciul de Urgență soția președintelui, doamna Viorica Nicolescu, fiica, Mădălina, împreună cu viitorul ei soț, Noris Măgeanu, celălat ginere, Mircea Șerban, fiul, Liviu Nicolescu, dar și fratele președintelui CJ, Petre Nicolescu, împreună cu băiatul său.

Vicepreşedintele Mânzănă acuză anchetatorii că au dat buzna în birourile CJ cu pistoalele la brâu

Pe lângă suspiciunile că dosarul ar avea un pronunțat iz politic, și asta din cauza deschiderii lui taman cu două luni înainte de începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile generale, pesediștii mai acuză organele de anchetă și că au ținut neapărat să facă un exercițiu de imagine și de putere prin percheziția de la sediul CJ. Vicepreședintele organizației PSD Argeș, Ion Mânzănă (foto medalion), alături de vicepreședintele CJ, Florin Tecău (foto medalion), au condamnat într-o conferință de presă faptul că procurorii DNA și polițiștii care i-au însoțit, în total circa 20 de anchetatori, au descins în birourile de la Consiliul Județean cu pistoalele la brâu, de parcă ar fi avut în față infractori deosebit de violenți sau chiar o organizație paramilitară.
Material realizat de Gabriel Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii