Web Analytics
scris marți, 19.12.2023

Tehnică nouă la ISU Argeș, cu finanțare de la CJ. Ion Mînzînă: „Avem obligația să îmbunătățim echipamentele”

Inspectoatul pentru Situații de Urgență Argeș are noi dotări de intervenție. Echipamentele au fost achiziționate ca urmare a investițiilor Consiliului Județean.

Tehnică nouă la ISU Argeș, cu finanțare de la CJ. Ion Mînzînă: „Avem obligația să îmbunătățim echipamentele”

Noua tehnică a fost prezentată marți, 19 decembrie, la sediul ISU, în prezența președintelui CJ Argeș, Ion Mînzănă, și a specialiștilor care au participat la achiziție.

„La invitația Inspectorului Șef colonel Nicolae-Alin Berevoescu am văzut în acțiune noile achiziții pentru ISU Argeș realizate cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș. Cisterna-container autonomă pentru transportul apei, cu o capacitate de 5 tone, pătura ignifugă cu ajutorul căreia incendiul la un autoturism poate fi stins în doar câteva minute, dar și o serie de dispozitive unicat deocamdată pentru intervenția în cazul incendiului la autovehicule electrice, precum cel pentru punerea în siguranță a autoturismelor sau lancea cu care se intervine pentru stingerea acumulatorilor.

Vom continua aceste investiții și anul viitor pentru că este clar că, așa cum acești eroi au obligația de a ne interveni pentru a ne proteja viețile și bunurile, și noi, ca stat, avem obligația să îmbunătățim echipamentele pentru intervenții, atât pentru eficiență, cât și pentru un grad mai mare de siguranță al pompierilor! Sper la cât mai puține intervenții și, mai important, să revină cu toții sănătoși acasă!”, a transmis Ion Mînzînă.

Citește și Parchetul European, anchetă penală la Curtea de Conturi

Ulterior a avut loc și un exercițiu prin care s-a demonstrat eficiența tehnicii noi de intervenție.

Noile dotări:

– o cisternă cu bazin, cu o capacitate de 5.000 de litri de apă, motopompă și echipamente pentru stingerea incendiilor, toate așezate pe structura unui container ce poate fi utilizat atât de pe șasiul unui autocamion, cât și individual la locul intervenției;

– opt prelate ignifuge, utilizate pentru stingerea incendiilor la vehicule hybrid și electrice;

– opt sisteme de punere în siguranță ale vehiculelor electrice, ce vor face ca vehiculul să intre în modul de încărcare, evitându-se deplasarea acesteia din cauza unor defecte produse de incendiu sau daune ale unor accidente;

– o lance pentru perforarea bateriilor electrice, răcirea lor și stingerea incendiului;

– cinci detectoare multigaz, pentru detecția gazelor combustibile din atmosferă și identificarea posibilelor scurgeri;

– cinci tablete și cinci imprimante portabile, care vor aduce un aport considerabil în activitățile inspectorilor de prevenire, dar și în procesul de digitalizare a instituției.

„Ne bucurăm să avem alături de noi sprijinul autorităților locale, care pun pe primul loc siguranța oamenilor și a proprietăților acestora, ajutând și la evoluția serviciilor, pentru a ține pasul cu dezvoltarea noilor tehnologii”, a transmis ISU Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *