Web Analytics
scris joi, 07.09.2023

Teatrul din Pitești deschide stagiunea cu „Proștii sub clar de lună”. Când are loc premiera

Teatrul „Alexandru Davila”, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, începe stagiunea 2023-2024 cu o premieră, „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia lui Felix Alexa.

Teatrul din Pitești deschide stagiunea cu „Proștii sub clar de lună”. Când are loc premiera

Citește și: Simpozion despre ceramica de Cucuteni pe valea Dâmboviţei

Potrivit unui comunicat de presă al instituției de cultură, spectacolul este unul savuros, cu dese schimbări de situație, actorii teatrului din Pitești fiind aleși perfect pe tipologia personajelor lui Mazilu. Un plus de valoare îl aduce Adrian Titieni, nume de referință al teatrului și cinematografiei românești, căruia în 2012 i s-a acordat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor la interpretarea personajului Doctorul Crișan din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții.

Cele șapte personaje etalează în mod clar atitudini din sfera socialului prezent. Situațiile sunt exploatate în funcție de interesul de moment, corupția macină sistemul fiscal până într-acolo încât, pentru îndeplinirea unui obiectiv, se ajunge la șantaj. Pentru niciunul nu există un etalon al valorii, ci doar un comportament bazat pe modele luate din lumea prezentă, pur comercială, în care, fără riscul de a greși, putem spune că nu există valori. În ideea de a fi ceea ce nu sunt, personajele își aplică, fiecare într-un stil propriu, o mască ce nu poate acoperi nicidecum caracterul infect și bazat pe interesul de moment al fiecăruia, indiferent de cadavrele pe care se calcă” – se arată în comunicatul de presă al Teatrului „Al. Davila”.

16-17 septembrie va fi weekendul premierei acestui spectacolul, o comedie de calitate prezentată de Teatrul din Pitești atât sâmbătă, cât și duminică, de la ora 19.

Distribuția: Adrian Titieni, Ramona Olteanu, Ada Dumitru, Gogu Preda, Mirela Popescu, Cătălin Mirea, Adrian Duță.

Prețul biletului pentru premieră a rămas neschimbat, 30 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *