Web Analytics
scris sâmbătă, 11.11.2023

Teatru, la Pitești, cu casa închisă!

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei” care are loc la Teatrul „Al. Davila” din Pitești, publicul este invitat la spectacolul „Întoarcerea acasă”, de Matei Vișniec, al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Teatru, la Pitești, cu casa închisă!

Citeşte şi: Ne-a părăsit PETRE DUMITRESCU, cel mai longeviv actor al teatrului din Pitești

Spațiul de joc este o groapă-tranșee foarte sugestivă pentru derularea acțiunii, costumele inteligent concepute sunt zdrențăros-parțial militare pentru trupă, rigid-cazone pentru general” (dintr-o cronică a revistei „Tribuna”). Spectacolul durează două ore și 10 minute.

Duminică, 12 noiembrie, la aceeași oră, și pe aceeași scenă de la Pitești, Teatrul „Țăndărică” din București prezintă spectacolul „Regele moare”, de Eugène Ionesco. Biletele au fost vândute! Durata: o oră.

Eugène Ionesco: „Am scris această piesă ca să învăț să mor”.

„Regele moare”, o poveste caldă, umană, despre viață, despre putere, despre moarte este, poate, cea mai puțin absurdă dintre piesele lui Eugène Ionesco. Este vorba despre atitudinea omului în fața propriei morți. Refuz, revoltă, resemnare sunt cele trei atitudini pe care eroul, Bèrenger, le trăiește gradat. Mai întâi, refuză să recunoască stadiul de agonie, apoi se revoltă că nu are ce face, că nu poate lupta și, în final, este resemnat pentru că nu mai poate face nimic și pentru că timpul curge prea repede. Furia, neputința și frica pot fi coordonatele ce caracterizează starea personajului (cităm din cronica de prezentare).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *