Web Analytics

Teatrele Davila şi Aşchiuţă au directori plătiţi cu zeci de milioane, dar pagini de internet de doi lei

de | 8.11.2017 17:56 | Culise

2 01Două dintre instituțiile de cultură de prim-rang ale Piteștiului, Teatrul Al. Davila și Teatrul Așchiuță au de mai multe luni directori noi, în persoana lui Nicolae Poghirc și Paulei Chirilă. La audiență, cele două teatre stau extrem de bine. Nu același lucru se poate spune din păcate despre paginile web ale celor două teatre care arată de toată jena, fiind neactualizate de mult timp și cu informații vechi, foarte vechi. De pildă, pe pagina web a Teatrului Așchiuță, la secțiunea „Calendar” sunt trecute spectacolele din stagiunea precedentă și nu din cea actuală, cum ar fi normal. Ultimul spectacol menționat este din 23 aprilie a.c. Și tot pe pagina web de la Teatrul Așchiuță, din primăvara acestui an nu se mai pot face rezervări online, secțiunea nefiind funcțională. Iar din lipsă de metodă modernă de rezervări, părinții și copiii stau în fiecare sâmbătă și duminică la cozi mari la casa de bilete.
Probleme mari și în ceea ce privește pagina de internet a Teatrului Al. Davila. Pe pagina de deschidere, primul articol este legat de un spectacol din octombrie 2016, adică de mai bine de un an. La secțiunea „Repertoriu”, la rubrica „Stagiunea curentă”, nu apare nimic. Plus că pe site-ul Teatrului Al. Davila nu există o rubrică unde să fie prezentați actorii, așa cum este pe site-urile tuturor teatrelor de provincie din țară. La secțiunea „Noutăți”, cea mai „nouă” știre este din noiembrie 2016, insă are doar titlul, și anume „Programul Festivalului International al Teatrului de Studio – Editia a XX-a”. Când intri pe știre, te trezești cu următoarea… veste: „Această postare de pe Facebook nu mai este disponibilă. Este posibil să fi fost ştearsă sau ca setările de confidenţialitate a postării să fi fost schimbate”. Jenant pentru o instituție de cultură cu pretenții precum Teatrul Al. Davila se aibă o asemenea pagină de internet făcută parcă în bătaie de joc.
Practic, putem spune că în timp ce teatrele Al. Davila și Așchiuță au directori plătiți cu zeci de milioane, paginile web ale celor două instituții sunt de doi lei. Și totul, pe banii Consiliului Județean Argeș. Chiar așa, domnule președinte Dan Manu: vă place bătaia de joc online a celor două instituții de cultură finanțate de CJ Argeș?

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii