Web Analytics
scris joi, 27.06.2024

Taxiurile-robot fără șofer au ajuns pe străzile din SUA, fiind disponibile tuturor cetățenilor

Taxiurile fără șofer au început să își facă apariția pe străzile aglomerate ale Statelor Unite, marcând un pas semnificativ către un viitor dominat de vehicule autonome. Aceste taxiuri sunt dezvoltate de divizia de tehnologie a gigantului Google, relatează evz.ro.  

Taxiurile-robot fără șofer au ajuns pe străzile din SUA, fiind disponibile tuturor cetățenilor

Denumite Waymo, după divizia responsabilă de proiectul de vehicule autonome al Google, aceste taxiuri au sisteme avansate de navigație, multe camere video și senzori și permit mașinilor să opereze fără intervenția umană.

Taxiurile autonome Waymo din San Francisco nu mai sunt rezervate doar pentru cei care le testează sau primii utilizatori. În ciuda controverselor persistente cu privire la vehiculele fără șofer, grupul Alphabet, care deține Google, a anunțat marți că sunt disponibile publicului larg.

Citește și: 60 de români blocați în Grecia după ce avionul a rămas fără pilot

San Francisco, o metropolă din California, unde șoferii trebuie să conducă pe dealuri abrupte, unde există piste pentru biciclete, tramvaie și vremea mult mai imprevizibilă, a început testele modelelor actuale în 2021.

În vara anului trecut, serviciul a devenit disponibil contra-cost în San Francisco, iar aproape 300.000 de oameni, mai mult de 25% din populația orașului, s-au înregistrat pe lista de așteptare.

„Cu zeci de mii de curse în fiecare săptămână, Waymo One îi transportă pe localnici și pe vizitatori într-un mod sigur, sustenabil și fiabil”, au declarat reprezentanții companiei Google, un gigant din sectorul noilor tehnologii, într-un comunicat.

O parte dintre localnici continuă să critice marile modele albe și silențioase Jaguar, care nu mai atrag decât privirile turiștilor și au devenit suficient de „standard”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită