Web Analytics

Târgul de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO PITEŞTI a strâns zeci de mii de vizitatori

de | 19.05.2016 15:41 | Politica si Administratie

# George Caval, președinte CCI Argeș, spune că târgul se va organiza anual:  „Prima ediție a fost un succes, așa că vom repeta experiența”

După succesul mare al primei ediții a Târgului de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO PITEŞTI, CCI Argeș intenționează să facă din manifestare una tradițională.
„Întotdeauna prima ediție este cea mai grea, însă lucrurile au mers foarte bine. N-avem un bilanț exact, dar am avut foarte mulți expozanți și foarte mulți vizitatori. S-au făcut vânzări efective, s-au stabilit contacte, participanții au plecat mulțumiți și și-au manifestat intenția de a reveni la târg. Prima ediție a manifestării a fost un succes, așa că vom repeta experiența și anul viitor și, foarte probabil, și-n anii următori”,  a declarat, pentru „Jurnal de Argeș”, George Caval, președintele CCI Argeș.
Evenimentul, cel mai mare organizat până acum în Argeş când vine vorba de agricultură are și sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pentru a deveni unul tradiţional.
„Vreau să-l rog pe domnul George Caval, preşedintele CCI Argeş, să permanentizeze această manifestare, să-i anunţăm pe expozanţii viitori că acest târg va avea loc şi anul viitor, în luna mai, astfel încât fiecare societate să-şi pună din timp în bugetul de venituri şi cheltuieli din 2017 acest târg. Se poate crea o tradiţie în Argeş”, a precizat, încă de la deschiderea târgului, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.
Argeșenii interesați de agricultură au găsit la târg cele mai noi şi performante produse destinate agriculturii: tractoare, combine şi echipamente agricole, substanţe pentru fertilizare şi protecţia culturilor, utilaje şi instalaţii pentru industria alimentară.
Târgul de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO PITEŞTI, un eveniment cu caracter internaţional organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, în parteneriat cu alte două organizații – Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ Britanico-Română a adunat la un loc, pe parcursul celor patru zile de desfășurare, zeci de companii importante care activează în agricultură, dar şi instituţii care finanţează afaceri în acest domeniu – bănci, societăţi de asigurare, IFN-uri.

Vițel la proțap, atracția culinară a evenimentului

Printre mesele rotunde pe teme de interes legate de agricultură, pomicultură, zootehnie, evenimente ce au debutat joi, odată cu deschiderea târgului, la AGRO PITEŞTI s-au încins și mese copioase. Un viţel adus de la Topoloveni, a sfârâit la proţap, stimulându-i și olfactiv pe cei interesaţi să afle câte ceva despre agricultura viitorului. Târgul a fost condimentat artistic, încă din prima zi a evenimentului, cu o reprezentație a Formaţiei de Căluşari din Topoloveni. În cea de-a doua zi a evenimentului, vineri, a avut loc o demonstraţie de artă tradițională susţinută de elevii Şcolii Populare de Arte Piteşti şi un moment artistic oferit de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Comunei Bascov. Sâmbătă a avut loc o demonstraţie de artă culinară – cooking show – şi un moment artistic pus în scenă de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Bîrla. Duminică, expozanţii şi vizitatorii au avut din nou parte de experienţe culinare, asezonate cu momente artistice puse în scenă de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Stolnici, dar şi de o tombolă al cărei mare premiu a fost un porc viu.
„Am avut 10 premii pentru vizitatori. Câștigătorul marelui premiu a fost un piteștean, Gheorghe Irimescu, care, de altfel, a fost foarte surprins când a fost contactat să-și ridice  premiul. A fost o ediție interesantă din toate punctele de vedere, ceea ce ne face optimiști și pentru anul viitor”,  a mai declarat, pentru „Jurnal de Argeș”, George Caval.

O dronă a filmat evenimentul

Târgul de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO PITEŞTI a fost filmat cu o dronă specială, care a survolat perimetrul pe parcursul desfășurării evenimentului. Filmarea a reprezentat și un exerciţiu demonstrativ, pentru că prestația dronei s-a vrut a fi și o promovare a aparatului, destinată fermierilor interesați, pentru că, pe lângă capacitatea de a efectua înregistrări video de la înălţime, o astfel de dronă permite şi realizarea de măsurători ale suprafeţelor agricole cultivate, putând fi folosită de fermieri inclusiv pentru determinarea zonelor afectate de secetă sau alte calamităţi. Isabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii