Web Analytics

Târgul AGRO Piteşti va fi filmat cu o dronă

de | 10.05.2016 13:33 | Actualitate

Programat în perioada 12-15 mai, în parcarea Jupiter City, Târgul de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO Piteşti, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, în parteneriat cu alte două structuri – Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț Britanico-Română – vine la Pitești cu cele mai noi și performante produse de profil: tractoare, combine şi echipamente agricole, substanţe pentru fertilizare şi protecţia plantelor, utilaje şi instalaţii pentru industria alimentară. 

”Din punctul nostru de vedere, acest târg este de importanță majoră pentru economia județului Argeș. De ce spun acest lucru?! Pentru că în Argeș sunt aproape 25 de mii fermieri mici și mari, iar noi am încercat să le dăm posibilitatea să aibă aproape toate ofertele legate de utilaje agricole, produse bancare și de asigurare și nu numai, iar unul dintre atuurile cheie ale Târgului AGRO Piteşti este că evenimentul va fi filmat cu o dronă pentru că ne dorim să facem din acest eveniment unul deosebit. Firma care pune la dispoziție drona pentru filmarea evenimentului are, de asemenea, o ofertă de astfel de drone pentru fermieri”, spune George Caval, președintele CCI Argeș.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Instituției Prefectului, al Consiliului Județean Argeș şi al unor instituţii locale cu profil agricol – AFIR, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), dar și al unor instituţii care finanţează afaceri în acest domeniu – bănci, societăţi de asigurare, IFN-uri. 

La deschiderea evenimentului sunt așteptați ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, oficiali ai Camerei de Comerț și Industrie a României și ai Fondului Român de Garantare a Creditului Rural, ambasadorii Marii Britanii, Chinei şi Cehiei și, cel mai probabil, și ambasadorul Irakului la București, autorități județene și locale. 

În prima zi sunt programate o demonstraţie culinară, cu preparate tradiţionale (viţel la proţap), o masă rotundă pe teme de interes din agricultură, pomicultură, zootehnie şi un moment artistic oferit de Formaţia de Căluşari din Topoloveni. În cea de-a doua zi a evenimentului, 13 mai, va avea loc o demonstraţie de artă populară susținută de elevii Şcolii Populare de Arte Piteşti şi un moment artistic oferit de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Comunei Bascov. Pe 14 mai, este programată o demonstraţie de artă culinară – cooking show – şi un moment artistic pus în scenă de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Bîrla. În ultima zi a evenimentului, expozanții și vizitatorii vor avea parte din nou de experiențe culinare, asezonate cu momente artistice aduse de la Stolnici de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei, dar și de o tombolă al cărei mare premiu este… un porc viu. 

Isabela Moiceanu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii