Web Analytics

Târgul Agro Piteşti organizat de CCIA Argeş a fost din nou un succes

de | 10.05.2017 19:09 | Economie

18 03# Peste 80 de firme au fost prezente, cu 50% mai mult față de anul trecut

Duminică s-a încheiat cea de a doua ediție a Agro Pitești, Târgul de Echipamente și Utilaje Agricole care s-a desfășurat timp de patru zile  în incinta Complexului Comercial Jupiter City în organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș.  Joi, 4 mai, a avut loc inaugurarea oficială a celei de a doua ediții a expoziției care s-a bucurat de prezența a doi ambasadori, Excelența Sa Vladimir Valky, Ambasadorul Cehiei la București și Excelența Sa, Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei Herțegovina. De asemenea, alături de președintele CCIA Argeș, George Caval s-a aflat președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, președintele Consiliului Județean Argeș Dan Manu, subprefectul Gabriel Stoian, primarul comunei Bradu, Dan Stroe, viceprimarii Piteștiului, Laurențiu Zidaru și Sorin Apostoliceanu dar și mulți alți primari argeșeni.

Grație parteneriatului cu Ambasada Cehiei, la Pitești au venit multe firme cehe

18 02Târgul de Echipamente și Utilaje Agricole Agro Pitești a avut ca parteneri principali Camera de Comerț și Industrie a României, Camera de Comerț Britanico Română și Ambasada Cehiei și a adus alături, pe platforma complexului comercial de la Bradu peste 80 de companii importante care activează în agricultură, comerțul cu produse alimentare, comerțul cu utilaje agricole dar și instituții financiare. Trebuie menționat că, grație parteneriatului devenit deja tradițional, cu Ambasada Cehiei, mai multe firme de utilaje agricole sau distribuitori români ale acestora au expus, secerători, tractoare, combine utilaje sau componente de mare necesitate în agriculură dar și un impresionant camion marca Renault cu o semiremorcă de 16 tone fabricată în Cehia și adusă la târg de Euro Cargo Truck Trailler SRL. Au mai fost prezente, cu standuri și instituții ale statului precum bănci, APIA, AFIR, Primăria Mioveni, Muzeul Golești și Școala Populară de Artă Pitești. După speech-urile de rigoare în care oficialități locale dar și invitații de la București și-au exprimat susținerea față de eforturile pe care le depune Camera de Comerț, Industrie și Agricultură pentru promovarea mediului de afaceri județean dar și a producției autohtone precum și în susținerea întreprinderilor private sau fermierilor a urmat un tur de onoare al târgului a președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, acompaniat, desigur, de președintele CCIA Argeș, George Caval și de directorul executiv Simion Zanfir.

Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și cu sare la standul SC „Pati-Pan Mariano” de o frumoasă româncuță îmbrăcată în costum popular  muntenesc

18 PatiPanMarianoOaspeții Târgului au fost întâmpinați la standul societății comerciale Pati-Pan Mariano, în mod tradițional, cu o pâine uriașă și cu sare de către o tânără îmbrăcată într-un costum muntenesc autentic. Societatea, care are o tradiție de 18 ani în domeniul producției de panificație și patiserie a expus o gamă largă din apreciatele produse pe care le produce sub brandul „Româncuța”, brand 100% românesc. Societatea Pati-Pan Mariano se poate mândri cu o tehnologie de ultimă generație, fabricând pâinea pe o linie tehnologică modernă și automatizată care îi conferă pâinii dar și altor specialități, o aromă specială, aromă care ne-a atras atenția chiar și în fața standului amenajat cu mult bun gust la Jupiter City.
Clienții fideli știu deja să își caute pâinea preferată în magazinele proprii de desfacere ale Pati-Pan sau la magazinele partenere pentru că, zilnic, de la primele ore ale zile, flota formată din 25 de camioane transportă de la fabrica din Bascov sau de la cea din cartierul Trivale, pâinea aburindă așteptată pe mesele piteștenilor sau alte delicii create de bucătari și patiseri.

Premii atractive au fost puse în joc

18 01Evenimentul a constituit o atracție nu doar pentru cei strict interesați sau implicați în comerț sau agricultură, ci și pentru cetățenii dornici să cumpere produse din gastronomia tradițională, brânzeturi și apetisante produse de la producători locali, magiunul de Topoloveni, vinurile cramei Marcea de la Ștefănești sau să asiste la antrenantele spectacole de muzică și dans tradițional românesc oferite de ansamblurile folclorice din localitățile Argeșului.  Vizitatorii au avut ocazia și să participe la tombola cu premii ofertante. Astfel, în fiecare dintre cele patru zile de desfășurare a expoziției, vizitatorii  au putut, cumpărând un bilet de doar 5 lei să câștige unul sau mai multe dintre tentantele premii puse la dispoziții de expozanți. Astfel, cel mai important premiu a fost o macara în valoare de 2000 de euro și cultivatorul Minimistral oferite de AJG Trucks& Trailers, ușa rezistentă la foc pusă la bătaie de Emi Internațional dar și porcul viu, în greutate de 150 de kilograme, de la Radic Star Ștefănești.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii