Web Analytics

Târg interactiv de experimente pentru elevii din Mioveni

de | 22.09.2022 11:45 | Actualitate, Home, Politica si Administratie, Sport

Pe 22 septembrie, între orele 16.00 – 19.00, Caravana Romanian Science Festival se va afla la Sala Sporturilor Mioveni, unde, timp de trei ore, 16 cercetători din diaspora academică vor organiza sesiuni interactive cu elevii din oraș în cadrul unor ateliere de robotică, inteligență artificială, matematică, chimie, medicină, fizică, biologie, geografie și sustenabilitate. Evenimentul se adresează în special elevilor din clasele gimnaziale, participarea fiind liberă. Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educația științelor din România prin metode non-formale prin implicarea diasporei academice. Evenimentul dorește să ofere o platformă care reunește pasionații de știință, cultivând, astfel, parteneriate cu organizații autohtone, inițiative locale, ateliere, cluburi și instituții de învățământ pre-universitar și universitar.

La evenimentele Romanian Science Festival din Județul Argeș (Mioveni, Câmpulung și Pitești) vor participa în total 16 mentori RSF, cercetători și profesioniști veniți din 7 țări, exclusiv pentru festival, alături de 350 de voluntari, 30 mentori locali, care vor efectua peste 150 de experimente în cadrul întâlnirilor cu elevii argeșeni.
Romanian Science Festival a fost fondat în 2019 şi este primul festival naţional de ştiinţe din România. Această iniţiativă s-a născut din dorinţa de a implica cercetătorii şi studenţii români din diaspora în sistemul de educaţie din România cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele ştiinţifice. De la lansare în 2019, Romanian Science Festival a adus ştiinţa în peste 150 de şcoli din România şi a ajuns la peste 100.000 de elevi.
M.S.

Citește și Producătorii agricoli încă se mai pot înscrie la Sărbătoarea recoltei de la Mioveni

Citește și Măsoară-ți forța fizică la “MIOVENI STREET WORKOUT CHALLENGE”!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *