Web Analytics
scris marți, 13.09.2022

Târg de științe la Pitești. Vor fi prezenți cercetători din șapte țări

După o pauză de trei ani, Romanian Science Festival (RSF) revine în județul Argeș, în format fizic. Cea de-a treia ediție a Pitești Science Festival va avea loc între 22-24 septembrie și este cea mai extinsă de până acum, aducând publicului multe elemente inedite.
Astfel, anul acesta vor fi trei zile de festival, organizate în parteneriat cu municipalitățile a trei orașe argeșene – Pitești, Mioveni și Câmpulung Muscel, în ultimele două ajungând Caravana RSF, eveniment în cadrul căruia, pe durata a trei ore, grupul de mentori RSF vor aduce științele mai aproape de mii de elevi care studiază în mediul rural și urban mic.
350 de voluntari elevi, membri ai comunităților locale, antreprenori și pasionați de științe, dar și 30 de mentori locali din rândul profesorilor se vor implica în organizare. La evenimentele Romanian Science Festival vor participa, în total, 16 mentori RSF, cercetători și profesioniști veniți din 7 țări exclusiv pentru festival.

Târg de științe la Pitești. Vor fi prezenți cercetători din șapte țări

Citește și: SUPLIMENT EDUCAŢIA – NU PREDAI FĂRĂ SĂ ÎNVEŢI: “În mediul universitar nu avem nici măcar o lege care să recunoască învăţarea online”


Pitești Science Festival 2022 va avea următorul program: 23 septembrie – Prezentările mentorilor în școlile și liceele din Pitești. Mentorii RSF vor vizita 10 școli și licee din oraș pentru a le povesti elevilor despre cercetarea lor, care sunt cele mai importante și relevante invenții științifice în fiecare domeniu.
24 Septembrie – Târgul de științe „Pitești Science Festival”, organizat în Piața Primăriei. Între orele 11:00 și 17:00, se va organiza un târg de experimente științifice interactive, deschis publicului de toate vârstele.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...