Web Analytics

Târg de Științe la Pitești. 400 de voluntari vor anima Piața Primăriei

de | 12.09.2023 14:58 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Marți, 12 septembrie, la Primăria Pitești a avut loc o conferință de presă care a prefațat deschiderea celei de-a patra ediții a Târgului de Științe „Pitești Science Festival”.

Citește și: Parcul Ștrand din Pitești va avea și un complex sportiv atractiv. Când va fi gata

Mentorii festivalului ”Romanian Science Festival” sunt absolvenți de universități de prestigiu din străinătate și din țară.

Potrivit Primăriei Pitești, în Argeș, un număr record de voluntari s-au înscris la ediția din acest an – 800 de voluntari elevi, membri ai comunităților locale, antreprenori și pasionați de științe, dintre care 400 doar în Pitești, dar și 75 de mentori locali din rândul profesorilor.

Astăzi i-am reîntâlnit cu plăcere pe organizatori și i-am cunoscut pe câțiva dintre voluntari.

Festivalul, o inițiativă inedită a unor tineri piteșteni care au studiat în universități din SUA și diferite alte țări din Europa, susține interdisciplinaritatea și diversitatea în procesul de învățare.

Științele sunt creative și atractive, astfel mii de elevi din tot județul vor participa activ la peste 350 de experimente științifice!” – a scris primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook.


Festivalul începe la 13 septembrie, iar pe 16 septembrie, 400 de voluntari numai din Pitești, elevi, antreprenori și pasionați de științe, vor anima Piața Primăriei.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *