Web Analytics

Tânăra din Canada care și-a regăsit familia naturală din Davidești: „Cea mai mare teamă a mea este că nu mă vor accepta”

de | 10.09.2017 12:01 | Actualitate

madalina

Marilena, tânăra de 26 de ani din Canada care a reușit, prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, să-și găsească surorile și mama va veni, anul viitor, la Davidești, în Argeș, să-și cunoască familia naturală, care a dat-o spre adopție din cauza sărăciei.

Povestea răgăsirii a început cu anunțul postat pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”: „Numele meu la naştere a fost Antonescu Marilena. M-am născut pe 10 februarie 1991 în Davideşti, judeţul Argeş. Am crescut în Canada, dar mi-am dorit să îmi găsesc părinţii/familia biologică de când eram mică. Numele mamei biologice este Antonescu Elena, în momentul adopţiei locuia în satul Conțeşti, comuna Davideşti. Avea 2 copii, eu fiind cea mai mică. Am o soră cu 3-4 ani mai mare. Mi-ar place să îi găsesc, să îi cunosc şi să le povestesc totul despre mine. Ar fi ca un vis care devine realitate!!! Am această fotografie cu mama mea biologică şi, probabil, lângă ea, tatăl meu. Nu ştiu în ce parte a României a fost făcută, dar cred că poate fi Piteşti sau Bucureşti (…). Sper cu ajutorul vostru să îi găsesc, ar fi o mare binecuvântare!“
 
Surprinzător, dar imediat după postarea fotografiilor și a mesajului Marilenei, au început să curgă mesaje.

„Am aflat că fetița din brațele mamei este sora Marilenei. Omul din fotografie nu știm exact dacă este tatăl Marilenei, dar știm sigur că acum este mort. Marilena a fost adoptată din maternitate, la puțin timp după naștere. Mama ei mai avea doi copii, aceasta fiind a treia naștere și avea o situație materială foarte dificilă. Familia din Canada văzuse la TV situația din România. Și-a dorit foarte mult un copil și pentru că nu putea să aibe unul, a hotărât să adopte din România. Părinții adoptivi au ajuns aici printr-o agenție din Canada. Au luat legătura cu mama, iar femeia și-a dat acordul pentru adopție”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, leana Cunniffe Băiescu, unul dintre administratrii paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

Marilena a luat deja legătura cu una dintre surori. Anul viitor, tânăra va veni în Româna, la Davidești. 

„Dorește să vină aici, dar nu a stabilit data. Nu va fi anul ăsta, ci, probabil, anul care vine. Când a vorbit prima dată cu sora ei a plâns. Pentru ea înseamnă foarte mult regăsirea familiei. Dar ne-a mărturisit de ce ce îi este frică: „Cea mai mare teamă a mea este că nu vă vor accepta”, a mai declarat leana Cunniffe Băiescu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii