Web Analytics
scris vineri, 25.08.2023

„Tainică Lumină”, Expoziție Internațională de Artă Religioasă

Asociația Culturală HXA Art Gallery în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române București a organizat joi, 24 august 2023, ora 17.00, vernisajul evenimentului artistic internațional „Tainică Lumină“, ediția a III-a. Expoziția cuprinde lucrări de pictură, icoane pe lemn, pe sticlă, miniaturi și mozaic, reunind opere a 19 artiști vizuali, membri ai UAP din România (București, Buzău, Brăila, Cluj Napoca, Iași, Pitești) dar și membri ai UAP Rep. Moldova (Chișinău).

„Tainică Lumină”, Expoziție Internațională de Artă Religioasă

La eveniment au luat cuvântul Irina Sava, artist vizual-Președinte al Filialei A.F.A.P.R.R. a UAPR,  Ana-Maria Ami Vasilescu, artist vizual-Președinte al Asociației Culturale HXA Art Gallery, Manager de proiect, Ana PLATON, artist vizual.

Citește și: Produs cu substanţe nocive, retras din magazinele din România

Manifestarea culturală este un omagiu adus Sfintei Fecioare și se desfășoară în perioada 22 august – 8 septembrie, respectiv între două dintre cele mai mari sărbători creștine: Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare și Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.  Printre artiștii care au fost invitați să expună se numără și părintele pictor Cristian Dragomirescu, care cu puțină vreme în urmă a avut o expoziție personală la Curtea de Apel Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *