Web Analytics
scris marți, 23.01.2024

Sute oameni cu certificat de handicap pentru nevăzători sunt șoferi într-un județ din România

În județul Gorj, aproape 200 de oameni sunt în situația mai sus descrisă. Prefectul județului, Iulian Popescu, se arată șocat de aceste informații și a făcut sesizare spre ”instituțiile abilitate”, potrivit Antena3.

Sute oameni cu certificat de handicap pentru nevăzători sunt șoferi într-un județ din România

”În urma unor verificări, am obținut informații că 170 de persoane din Gorj dețin permise de conducere și certificate cu grad de handicap pe categorii de nevăzători ce nu le-ar permite conducerea unui automobil. Este imposibil așa ceva! Am sesizat instituțiile abilitate și vor fi făcute anchete pentru a se constata dacă dețin permisele în mod legal sau certificatele de handicap au fost emise în mod corect. Au fost trimise sesizări în vederea efectuării de verificări la Poliție, Direcția Generală de Anticorupție și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj”, a declarat prefectul, potrivit publicației adevărul.ro.

Acesta mai spune că trebuie făcute verificări suplimentare, pentru a afla în ce date au fost emise certificatul de handicap, precum și data eliberării permisului auto.

Citește și: Accident pe Autostrada Pitești – București. Trei persoane rănite

”În prezent se fac verificări suplimentare, ca să coroborăm data când a beneficiat prima dată de certificat de handicap și ultima dată la care a fost înregistrată o acțiune pe ceea ce înseamnă permis auto, adică reînnoire sau primirea permisului auto, deoarece de aici poate să rezulte mai multe spețe. Contează foarte mult ce a fost mai întâi: permisul auto sau certificatul de handicap“, mai spune Iulian Popescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *