Web Analytics
scris marți, 10.10.2023

Sute de mașini electrice, rechemate urgent în service. Pericol de explozie

Alertă pe piața auto. Un gigant auto recheamă urgent sute de mașini electrice. Motivul este legat de siguranța bateriilor electrice, care ar putea exploda.

Sute de mașini electrice, rechemate urgent în service. Pericol de explozie

Citește și: Supraimpozitarea în trepte a pensiilor de serviciu, aprobată de Senat


Sute de mașini sport electrice de ultimă generație au fost rechemate în Australia din cauza unei probleme legate de protecția bateriei. Defecțiunea ar putea duce la explozii. Peste 230 de vehicule electrice Porsche Taycan au fost rechemate. Gigantul auto a trimis avertismentul marți și vizează toate variantele modelului, scrie DailyMail. Rechemarea vine la doar câteva săptămâni după două incendii provocate de baterii de vehicule electrice în Australia.Anunțul afectează vehiculele Porsche Taycan din 2022 și 2023.

Citește și: Vizita lui Volodimir Zelenski în România. Anca Alexandrescu a criticat atitudinea celor doi lideri față de români


„Din cauza unei probleme de fabricație, există posibilitatea unei etanșeizări insuficiente între carcasa bateriei de înaltă tensiune și capacul bateriei. În cazul unei umidități crescute, acumulatorul de înaltă tensiune poate genera un arc electric, ceea ce crește riscul de incendiu, prin care se poate produce rănirea sau moartea ocupanților din mașină sau din alte mașini din trafic, precum și a trecătorilor”, se arată în comunicatul de presă Porsche.
Proprietarii de vehicule sunt sfătuiți să ia legătura cu reprezentanții companiei pentru un control ce poate implica și o reparație a mașinii respective.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *