Sute de credincioşi au venit la slujba de Bobotează la catedrala de la Mioveni

de | 6.01.2018 09:06 | Actualitate

boboteaza mioveniÎn prima săptămână din Anul Nou, pe 6 ianuarie credincioşii creştin-ortodocşi sărbătoresc Boboteaza o sărbătoare de o importanţă deosebită. Practic se spune că de Bobotează, Iisus Hristos a sfinţit apele botezându-se în râul Iordan.
Apa sfinţită se numeşte aghiasma mare şi spre deosebire de aghiasma mică sfinţită pe tot timpul anului, are o putere specială pentru cei care o consumă.
Astăzi, în toate bisericile şi parohiile din Mioveni, au fost pregătite zeci de vase cu apă pentru a fi sfințite de Bobotează.
Numai în curtea Catedralei “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, au participat câteva sute de credincioşi la slujba de Sfințire a Agheasmei Mari.
Pe lângă toate lăcașele de cult au fost prezenți, pentru orice eventualitate, jandarmi și polițiști, gata să asigure ordinea acolo unde ar fi fost nevoie.

Acest articol este despre: boboteaza,catedrala mioveni,credinciosi

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

FC Argeș U19, lider în topul FRF
FC Argeș U19, lider în topul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat clasamentul celor mai bune echipe din Campionatul Național Under 19 în 2021. Topul este condus de FC Argeș, care anul trecut a jucat finala acestei întreceri, pierdută la loviturile de departajare în fața celor de la Viitorul...