Web Analytics
scris sâmbătă, 06.04.2024

Sute de cercetători români lucrează la drone care vor fi folosite de MAN

În cadrul Institutului National de Cercetare Aerospațială, peste 300 de cercetători lucrează la proiecte care au legătură directă cu dronele create în Romania. La nivel de prototip, există în țară cel puțin zece drone care vor putea fi folosite inclusiv de Ministerul Apărării Naționale. Sunt modele diferite de obiecte zburătoare, unele cu autonomie de până la 800 de kilometri.

Sute de cercetători români lucrează la drone care vor fi folosite de MAN

Citește și Wallachia eHub, prezență activă la conferința Digital Innovation Zone de la Iași

Ultimele vehicule dezvoltate la noi sunt în gama aceasta de sarcină maximă la decolare de peste 50 kg, cu sarcina utilă 10-15 kg, autonomie în zbor de 10 ore și anduranță ca distanță către 800 de km. Misiunile pot să varieze de la misiuni pe un areal mic de câțiva kilometri, supravegherea punctuală a unor grupuri de persoane, până la suraveghere la câteva sute de kilometri, în funcție și de echipamentele de radiocomunicații” a declarat pentru ProTV, Ing. Dragoș Ion Guta, șef secție sisteme INCAS

Cercetătorii români au proiectat, fabricat și testează acum mai multe tipuri de drone care ar putea fi folosite în misiuni de supraveghere sau de transport aerian. Specialiștii spun că țara noastră testează drona care poate sta în aer 24 de ore.

Sursa: ProTV

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *