Web Analytics

Suspendări în procesele declanşate împotriva reorganizării Primăriei Câmpulung

de | 17.11.2021 11:29 | Actualitate, Politica si Administratie

Litigiile iscate de reorganizarea aparatului propriu al primăriței Câmpulungului își continuă lent cursul, împiedicând în mod evident bunul mers al activității în administrația locală. Judecarea în trei dintre cauze a fost suspendată în această lună, până la finalizarea altui proces care se află, de asemenea, într-o pauză de procedură.

Cinci polițiști locali au atacat hotărârea de reorganizare

Sunt zece procese având ca obiect anularea, în tot sau în parte, a hotărârii de consiliu prin care aleșii locali au modificat destul de mult organigrama Primăriei Câmpulung. Iar cele care s-au încheiat în primă fază au avut soluții favorabile contestatarilor. Așa a fost în cazul litigiului declanșat de trei consilieri locali PSD care au cerut instanței să anuleze prevederile referitoare la reorganizarea Poliției Locale, cu consecința disponibilizării a 13 agenți și transformarea serviciului în direcție, doar așa, ca să își piardă postul și actualul șef. În primăvară procesul s-a încheiat pe fond, iar tot ceea ce se prevăzuse ca modificare în organigramă vizavi de Poliția locală a trebuit să fie suspendat.

Citește și Modernizarea iluminatului din Câmpulung, blocată de contestaţii

Cum hotărârea instanței poate fi atacată cu recurs, Primăria poate să apeleze la această cale. Doar că finalul de an este aproape, iar dosarul de recurs încă nu a ajuns în fața magistraților. În afară de intervenția consilierilor PSD, cinci dintre polițiștii locali afectați de reorganizare au atacat, fiecare în parte, hotărârea de reorganizare. Iar trei dintre ei vor afla verdictul doar după ce se va încheia primul proces. Instanța de judecată a dispus suspendarea judecării celor trei litigii pentru motivul că acestea au un obiect comun cu cel pornit anterior de aleșii locali de la PSD. În mod evident, soluția definitivă care va fi dată în primul proces va provoca similarități celor care vor interveni în celelalte trei.
În cazul celorlalți doi polițiști locali, termenele de judecată au fost fixate pentru anul viitor.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Administraţie la cort, în Câmpulung

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii