Web Analytics

„Sunt oameni interesaţi să-i ia locul domnului Valeca. Însă Gentea nu e printre ei”

de | 21.02.2019 14:02 | Politica si Administratie

# Revolta din PSD Argeş, în tălmăcirea primarului Ion Dumitru de la Albota
Tsunami în PSD Argeș în această săptămână, soldat cu demisia din funcțiile de la partid ale liderilor Organizației Județene, Cristian Gentea și Sorin Apostoliceanu, pe care i-au urmat și alții, de facto sau pur și simplu declarativ. Despre animozitățile din PSD Argeș am stat de vorbă cu primarul comunei Albota, Ion Dumitru, care e vicepreședinte al Organizației Județene, dar și președintele Asociației Comunelor din Argeș. Altfel spus, un om cu un cuvânt greu în administrație, dar și în PSD.
# Unii zic că v-ați dat și dv. demisia, în semn de solidaritate cu colegul de la Pitești, Cristian Gentea, alții că nu. Care este realitatea?
– Demisia nu o dai la televizor. Eu îl susțin în demersul dumnealui pe domnul Gentea, pentru că așa mi se pare corect, și v-am spus, nu îmi place să fac parte dintr-un birou executiv unde ridici mâna și constați că ai ridicat-o degeaba și nu reprezinți nimic. Prefer să stau la Albota, că am de lucru. Chiar am foarte mult de lucru. Dar până la demisie, ne mai gândim un pic. Ne gândim că dacă plecăm toți… Văzând și declarațiile domnului Cătălin Rădulescu, mi se pare că trebuie să stau un pic departe de filmul ăsta. Pentru că eu am făcut parte dintr-un partid în care nu am văzut scenarii de genul ăsta. Deci, din punct de vedere politic, domnul Gentea are dreptate. Dacă suntem oameni serioși și hotărâm ceva, nu trece nimeni peste noi. Dacă trece în continuare, ce rost mai are să fac parte, repet, dintr-un birou unde, de fapt, nu existăm? Cu subiect și predicat, vă spun că nu existăm, ca să nu las loc de interpretare.
# Însă, pentru ca acțiunea celor de la Pitești să fie și mai eficientă, nu trebuia coordonată, poate, și printr-o discuție în Biroul Permanent cu dumneavoastră și cu alți primari?
– Sunt de acord cu dumneavoastră, să vedem vineri ce se întâmplă la ședința BPJ. Domnul Valeca fost aseară pe la noi, pe la Asociația Comunelor (la evenimentul de la Rin Grand Hotel București) și noi ne-am cam spus păsul nostru. I-am spus clar că noi, ca organizație județeană, pe de o parte muncim să demonstrăm că suntem cineva, iar pe partea cealaltă nu se ţine cont de noi… Doamnă, într-un cuvânt, dacă Biroul Judeţean nu mai e birou, adică nu mai e ce trebuie, ne gândim bine ce facem în continuare…
# Domnul Valeca a venit marţi seara la dv. pentru a obține sprijinul dumneavoastră, al primarilor?
– Nu, noi l-am invitat la evenimentul ACOR de la Rin pentru că aveam de vorbit cu dumnealui. A venit și cu domnul vicepreşedinte Ion Mânzână. Dar nu a venit pentru sprijin, ce sprijin să aibă?! Dacă va dori să plece, va pleca, dacă va dori să stea, va sta în continuare în funcţie… Păi, ce facem, înainte de alegeri ne apucăm de filme? Sunt oameni direct interesați care îi vor locul domnului Valeca, dar printre ei nu este Gentea.
# Dar cine îi vrea locul domnului Valeca? Este domnul deputat Cătălin Rădulescu?
– Nu știu și nu îmi explic. Dar am auzit unii primari că ei știu despre ce e vorba.
# Și de aceea ați hotărât să rămâneți în expectativă.
– Aşa mi se pare corect. Când vezi şi că lângă domnul Gentea sunt anumiţi oameni… Am tot respectul pentru domnul Cătălin Rădulescu, însă el a spus că și-a dat demisia din toate funcțiile de la partid. Care sunt alea? L-am întrebat și eu pe domnul Valeca ce funcţii avea dl. Rădulescu și mi-a spus că nu e vorba de nicio funcție, că nu avea niciuna.
# Cum adică? Noi știam că ar fi vicepreședinte al PSD Argeş… Cătălin Rădulescu a fost reprimit de curând cu pâine şi sare în partid, la Piteşti, la recomandarea d-lui Liviu Dragnea, şi chiar domnul Valeca a fost la respectiva şedinţă şi nu s-a opus. Mai mult, fiind şi parlamentar de Argeş, automat Cătălin Rădulescu face parte și din BPJ.
– Eu nu știu asta. V-am spus doar ce mi-a spus şi mie domnul Valeca. Întrebați-l și dumneavoastră pe dl. Valeca. Dacă eu mi-aș da demisia în semn de solidaritate cu colegii mei, mi-o dau din funcția de vicepreședinte al PSD Argeş, nu din partid.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii