Web Analytics

„Sunt norocos. Îmi doresc tot ce am. Sunt fericit!”. Întâlnire de suflet cu Ioan T. Morar

de | 18.04.2019 13:14 | Cultură

Așa cum am anunțat ceva timp în urmă că va veni Ioan T. Morar, săptămâna trecută, la Pitești, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” a avut loc o întâlnire de suflet.
Gazetar pamfletar, literat, diplomat și activist civic, Ioan T. Morar a povestit despre presa din trecut și interdicțiile impuse de sistemul politic: „Scrisul îți amenința libertatea, dacă încercai să faci aluzii negative către conducerea țării, dacă aveai nemulțumiri sau dorința de ceva mai mult, mai nou, mai diferit”.
Iată ce a spus Ioan T. Morar despre presa românească în zilele noastre: ,,Din păcate, puține și, din păcate, prea multe. Dacă interzicem pentru 24 de ore cuvintele: senzațional, bombă, exploziv, fantasctic, alarmant, fenomenal și alte câteva cuvinte, presa moare. Astăzi, rețelele de socializare au acaparat presa”.
Este interesantă și părerea reputatului gazetar despre cititori: ,,Contează foarte mult să ai cititori. Să te citească cineva. Pentru asta scriem, nu pentru ca să apară numele meu pe carte. În ceea ce scriu se ascund mărturii de ale mele despre anii pe care i-am trăit, despre frământările mele. Și mi-am luat libertatea de a-mi dori să am tot ceea ce am. Sunt fericit. Acesta poate fi și un secret. Când ajungi să-ți dorești ceea ce ai, să te uiți în jur, să lași telefonul la o parte și să te bucuri de locul în care ești și timpul pe care-l trăiești, este o adevărată împlinire”.
Iar la sfârșit s-au adunat mulțimea de adolescenți, profesori, oameni de cultură pentru autografe și poze cu Ioan T. Morar.
Dorina FLUIERAR

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii