„Sunt directori care şi-au făcut palate şi acum m-au scos pe mine ţap ispăşitor”

de | 22.12.2011 12:25 | Actualitate

# Gheorghe Bobeică, adjunctul de la Finanţe, îşi linge rănile după ce a picat cu nota 4 examenul de titularizare pe post. O vorbă din popor zice că orice naș își are nașul, lucru de care s-a convins de curând și adjunctul de la Finanțe, Gheorghe Barbu Bobeică, după ce șefii de la ANAF au dat cu el de pământ la concursul de definitivare pe post. Cum a fost posibil ca spaima agenților economici de la noi din județ să ia nota 4 la exemen sau care este cea mai gustoasă rețetă de cozonac sunt doar câteva dintre întrebările pe care i le-am adresat numărului 2 de la Direcția de Finanțe Argeș.

# Cum ați reușit performanța să picați examenul pentru titularizare pe post?
– Nu vă supărați, dar nu vreau să discut despre acest subiect. Dacă aveți o problemă personală, vă ajut cu plăcere.
# Problemele personale le rezolv în timpul liber și prin funcționarii plătiți pentru asta, nu  prin ditamai directorul adjunct de la Finanțe. Revenind la subiect, cum de-ați picat examenul?
– Nu vreau să răspund, întrucât prin ziare s-au spus atâtea neadevăruri și răutăți despre mine. Inclusiv în legătură cu doctoratul meu (dl Bobeică are un doctorat în ”Prelucrarea lemnului prin presare la cald”, deși e finanțist și absolvent de ASE, n.red) s-a făcut atâta vâlvă, s-au spus atâtea ironii, cu toate că doar eu știu cât am muncit și cât m-am pregătit pentru el. Dar, probabil că nu toată lumea știe ce este acela un doctorat.
# Domnule director, tocmai aici este paradoxul! Aveți un doctorat și n-ați reușit să treceți un amărât de examen de titularizare pe post…
– Credeți-mă, chiar nu vreau să-mi mai amintesc de acel examen!

„Am lucrat la Poiana Lacului, unde contrabanda cu alcool era în floare”

# De ce sunteți atât de temut printre agenții economici din județ?
– Probabil pentru faptul că tot timpul am respectat legea și n-am făcut nicio concesie nimănui. Eram neîndurător cu cei care o luau pe arătură. Gândiți-vă că eu am lucrat la Poiana Lacului, acolo unde, știm bine, contrabanda de alcool era în floare. Cu toate acestea, n-am picat la pace cu nimeni dintre contrabandiști.
# Cu cozonacii pe care îi cereați la diverse brutării, și care apar pe înregistrările făcute  de către DNA, cum e?
– Cozonaci și prescuri, asta am luat, dar pentru o pomană. Dar a mai pomenit cineva să dai ceva de pomană și să nu plătești? Pentru că toată lumea știe că e păcat dacă dai ceva de pomană și nu scoți bani din buzunar ca să plătești.
# Cu toate acestea, există înregistrări care confirmă faptul că-i cereați cozonaci patronului de la Zaris, Costel Zaharia.
– Nici măcar nu știu telefonul lui Constantin Zaharia. Pe el îl cunosc, într-adevăr, dar de când lucram la Ștefănești și venea la Administrația Fiscală cu actele firmei sale.
# Acum ce statut mai aveți?
– Sunt director adjunct cu delegație.
# Este adevărat că, în locul dumneavoastră, va veni doamna Aurelia Trandafirescu?
– Nu știu și nici nu mă interesează acest lucru.

„Nu-l cunosc pe Sorin Blejnar”

# Chiar n-aveți nicio reacție în legătură cu acest examen?
– Ce reacție să am?
# Mă gândeam că e în joc mândria dumneavoastră profesională.
– Credeți că mai există mândrie profesională în Finanțe? Despre ce vorbim? Sunt alți directori care și-au făcut palate în timpul mandatului și acum m-au scos pe mine țap ispășitor. Pe mine, Bobeică, deși eu am făcut sedii la Poiana Lacului și Ștefănești, localități în care Finanțele își desfășurau activitatea în câte o cămăruță. Dacă mai stăteam în funcție la Mioveni, aș fi făcut același lucru și la Administrația Fiscală de acolo.
# Cine sunt cei despre care spuneți că și-au făcut palate?
– Ei, cine! Parcă nu se știu…
# Domnule director, vă întreb altfel. E posibil ca în partidul dvs, PDL, sau în interiorul Fiscului argeșean să fie cineva care vă poartă sâmbetele?
– Nu știu, nu cred acest lucru.
# Sau, poate, nu vă iubește Sorin Blejnar? V-a zis ceva înainte sau după examen?
– Nu-l cunosc pe Sorin Blejnar.
# Vă așteptați să fiți schimbat?
– Depinde de Cel de Sus! Nu știu ce se va întâmpla, însă eu cred că în astfel de probleme trebuie ținut cont de performanțele obținute. Or, Argeșul stă foarte bine la nivel național, ceea ce spune multe despre activitatea noastră.
# În concluzie, n-ați învățat nimic la recentul examen pe care l-ați picat!
– Haideți, lăsați…
# Nu vă las, pentru că e ciudat ca un adjunct de la Finanțe să pice examenul.
– Uneori te mai și blochezi. Mi s-a mai întâmplat acest lucru, la diverse examene.
# Să înțelegem că așa s-a întâmplat și acum?
– Să știți că a fost foarte mult de învățat, iar timpul foarte scurt.
N. DINU

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii