Web Analytics

Subprefectul Andrei Ciungu, confirmat cu Covid: „Am avut o întâlnire în familie, în weekend, probabil de acolo am luat virusul”

de | 28.10.2020 11:23 | Dezvăluiri

# „Copilul e izolat cu noi. Încercăm să păstrăm distanța, cât se poate într-un apartament cu 3 camere”, mai spune al doilea om al județului

Andrei Ciungu este unul dintre cei doi subprefecți ai Argeșului, numit de pe 4 februarie a.c. Miercurea trecută, pe 21 octombrie, subprefectul Andrei Ciungu și soția acestuia au fost confirmați cu Sars-Cov-2, iar acum se află în izolare la domiciliu până săptămâna viitoare. Subprefectul a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări legate de infectarea sa și recomandă cetățenilor să se testeze atunci când au simptome și să respecte măsurile impuse de autorități.

„Ne-am testat la Mioveni și ne-am internat în aceeași zi. Condițiile sunt foarte bune acolo”

# Cum vă simțiți acum?
Subprefect Andrei Ciungu: Acum mă simt bine. De marțea trecută (20 octombrie, n. red.) am avut simptome, nu m-am mai dus la serviciu. De miercuri (21 octombrie) până vineri (23 octombrie) am fost internat la Mioveni, și eu și soția. Am ieșit și suntem izolați acum acasă, inclusiv copilul. Copilul e izolat cu noi. Încercăm să păstrăm distanța, cât se poate într-un apartament cu 3 camere.
# Ce simptome ați avut?
Subprefect: Simptome ușoare, subfebră, până în 38, durere în gât, durere de cap, simptome clasice de gripă, dar, având în vedere perioada pe care o traversăm, în momentul în care ne-au apărut simptomele ne-am dus și ne-am testat, n-am stat să «bâjbâim», având în vedere că ne-a luat pe mine și pe soție în același timp. Ne-am testat la Mioveni și ne-am internat în aceeași zi. Miercuri a venit rezultatul și tot miercuri ne-am internat pentru investigații. Așa am considerat, că trebuie să știm cum stăm cu analizele de sânge, de plămâni. Atât timp cât noi dăm exemplu altora, soția e medic de familie, iar eu mă ocup cu ce mă ocup, trebuia să dăm exemplu pornind de la noi, în primul rând.
# Ce tratament ați avut la Spitalul Mioveni?
Subprefect: Se dă tratamentul clasic, având în vedere că era o formă ușoară: paracetamol, vitamina C, anticoagulant injectabil sau pastile, tratament pe care îl luăm și acum. Am avut simptome ușoare, simptome clasice, de gripă, nas înfundat, dureri de cap, de gât, subfebră. De câteva zile nu mai avem febră, dar asta e, trebuie să stăm izolați două săptămâni, începând cu data de miercuri, de când am fost diagnosticați. De marți n-am mai fost la serviciu, de când am avut simptomele, am anunțat. Miercuri dimineața am fost să ne testăm la Mioveni și ne-am și internat.
# Știți de unde ați luat virusul?
Subprefect: Am avut o întâlnire în familie, în weekend, probabil de acolo, probabil, deși a debutat cam repede.
# Cum erau condițiile la Spitalul din Mioveni?
Subprefect: Foarte bune. Având în vedere că a fost un spital făcut ad-hoc, la debutul pandemiei, vorbesc de corpul vechi, condițiile sunt foarte bune, de aceea am și fost acolo. Mai fusesem în interes de serviciu și am văzut ce condiții sunt create acolo. Pur și simplu, așa am considerat, că trebuie să merg la Mioveni. Condițiile sunt foarte bune, decente. Eram numai eu cu soția în salon în acel moment. Mai era un pat liber, urma să se ocupe probabil, dar am plecat noi între timp. N-am nimic de reproșat, totul bine.

„Eu purtam masca și singur în birou”

# De la Prefectură mai este cineva suspect sau în izolare?
Subprefect: Din câte știu eu, nu. În momentul în care m-am simțit rău, eu am sunat și nu m-am mai prezentat, de marți (20 octombrie).
# Ce le recomandați oamenilor?
Subprefect: Eu purtam masca și singur în birou. Recomand măsurile care sunt: purtarea măștii, distanțarea și spălarea mâinilor cât mai des. Se poate întâmpla. Eu am respectat regulile de la începutul pandemiei. Cel mai important lucru pe care îl consider este că orice simptom de răceală trebuie tratat foarte atent. Sunt foarte asemănătoare simptomele gripei clasice, mai ales că a și început sezonul, cu cele ale Covidului. Orice simptom trebuie tratat cu cea mai mare responsabilitate. Personal, recomand testarea. Dacă te trezești o zi-două cu simptome, febră, părerea mea e că trebuie să te testezi, lucru pe care l-am făcut. La mine a debutat în același timp ca la soție, aproape că nu mai aveam niciun dubiu. Amândoi am avut simptome în același timp.

Prefectul Emanuel Soare: „Activitatea Prefecturii nu este afectată în niciun fel de această situaţie”

Prefectul Emanuel Soare: „Știu că s-a făcut ancheta epidemiologică, dar nu cred că sunt colegi în situația de contacți direcți. La Instituția Prefectului se respectă regulile la sânge, e ca la armată, să zic așa, iar dumnealui era foarte serios, chiar și când era singur în birou purta masca. Noi am mers pe această idee, mai bine să poarte toată lumea masca, indiferent dacă suntem singuri sau cu alții în birou, ca să nu o mai dăm jos toată ziua. Din câte știu eu, nu sunt alți colegi în situația de contacți direcți. Activitatea Prefecturii nu este afectată în niciun fel de această situație”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii