Web Analytics

Subprefectul Adrian Bughiu: „FRF ar trebui să iniţieze schimbarea legii pentru ca FC Argeş să joace în Liga I”

de | 13.09.2018 14:00 | Sport

# Cum vedeți sportul argeșean din postura de subprefect?
– În principiu, sportul argeşean este în aceeași situație ca în momentul în care eram adjunct în cadrul DJST. Perioada de atunci şi până acum este una scurtă, aşa că nu pot spune că s-a schimbat ceva. Legat de modul în care sunt conectat la sportul argeşean, să ştiţi că sunt în fenomen. Nici nu prea aș avea cum altfel… pentru că sângele apă nu se face. Am participat la partidele formaţiilor din Argeş, discut cu oamenii din sport. Sper într-un sezon cu rezultate fructuoase la fotbal, baschet, handbal, volei etc.

„Știu că se lucrează ca problemele să fie remediate în privința salariilor din sport”

# Ce ne puteți spune despre greva angajaților din sport?
– Este o acţiune de protest a oamenilor din sport și tineret. Este o reacţie la modul în care angajaţii din domeniu sunt recompensaţi pentru munca lor. Să ştiţi că în sport, de exemplu, se munceşte foarte mult, zi-noapte, se pleacă cu lunile de acasă, iar răsplata financiară este cu mult sub efortul depus. În plus, toată lumea are așteptări ca sportul să devină principalul ambasador al României peste hotare. În condițiile date este destul de greu, pentru că salariile din sistem sunt cu mult sub altele. Iar acest lucru demotivează. Asta spune totul, aşa că înţeleg acest manifest al oamenilor din sport și tineret, dar cred că lucrurile se vor rezolva. Dar nu peste noapte. Sunt probleme de sistem și de salarizare care vin din urmă și care nu se pot rezolva bătând din palme, asta e clar. Eu văd o reală aplecare a actualilor guvernanți spre creșterea și echilibrarea logică a salariilor bugetarilor. Poate că descentralizarea va aduce și liniștea financiară. Vom vedea.
# Ce măsuri a luat Guvernul pentru ”a remedia” situația salariilor din sport?
– Ştiu că au fost discuţii. Ştiu că s-a mers la Ministerul Tineretului şi Sportului, dar şi la Guvern. Ştiu că oamenii din sport au fost ascultaţi şi chiar li s-a dat dreptate. Fiind în MTS o perioadă, încă am legături acolo şi ştiu că se lucrează ca problemele să fie remediate. Repet, vedem ce se va întâmpla în perioada următoare, pentru că ştie toată lumea că urmează descentralizarea, iar astfel sportul va merge spre autoritatea locală.

„Sunt discuții la Guvern pentru ca autoritățile locale să poată susține financiar fotbalul de Liga I”

# Cum vedeți actualul FC Argeș?
– FC Argeş este un club serios. Un club cu un buget bun, un club susţinut de autoritatea locală la maximum. Acesta este un prim pas spre obţinerea unor rezultate foarte bune. Cum spuneam, premisele sunt unele care oferă speranţă. Aştept cu nerăbdare să văd cum evoluează lucrurile la secţiile de fotbal, baschet etc. Eu unul am încredere că va fi un sezon fructuos.
# Există posibilitatea de a se schimba legislația în așa fel încât FC Argeș să poată promova în actuala formă de organizare?
– Există posibilitatea, bineînţeles. Ţine de Federaţia Română de Fotbal, în special. Pentru mine, este un paradox… Formaţia poate fi susţinută de autoritatea locală până la Liga a II-a, iar apoi în Liga I nu mai poate fi, conform regulamentelor internaționale… Pare ciudat. În schimb, să dau exemplul baschetului, acolo se poate. Deci, pe termen scurt, FRF ar trebui să inițieze schimbarea legii, pentru că FRF are nevoie de formaţii stabile financiar, aşa cum este FC Argeş. În paralel, cred că diriguitorii clubului ar trebui să atragă investitori importanți și stabili, care să-și dorească și să poată susține financiar echipa, atât în Liga I, cât și în cupele europene.
# S-a întreprins ceva în acest sens la nivelul Guvernului?
– Din ce cunosc, şi aici sunt discuţii şi se încearcă schimbarea legii. Sper să se reuşească acest lucru, pentru că toată lumea are de câştigat. Sunt discuții la nivelul Guvernului pentru ca autoritățile locale să poată susține financiar fotbalul de Liga I.
# Cum vedeți investițiile la nivelul Piteștiului în ceea ce privește sportul? Mă refer la Sala Polivalentă și la multe altele…
– Piteştiul are nevoie de investiţii. În general, infrastructura pentru performanță este una depășită moral, construită în anii 70-80. Avem o sală de sport foarte veche, un stadion similar. Aceasta este situaţia. Am văzut că au fost aprobate proiecte, se pare că Piteştiul va avea o sală ultramodernă. Este foarte bine. Am văzut şi că pentru Liceul cu Program Sportiv Compania Naţională de Investiţii a aprobat sala de sport. Este foarte bun acest lucru. Dar cred ca toți iubitorii de sport își doresc mai ales un stadion modern. În fine, cu răbdarea treci marea…
# Revenind la Direcția pentru Sport, ce ne puteți spune despre activitatea de la „tabere”, având în vedere că acolo au existat probleme grave în ultimul timp?
– Au fost probleme… și mă îndoiesc sincer că lucrurile s-au rezolvat. Poate s-au mai diminuat… Cu excepția mea, nimeni, dar absolut nimeni n-a fost interesat de-a lungul timpului să facă lumină în activitatea pe tabere desfășurată la DJST Argeș.
Marius Ionel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii