Web Analytics

Subiectul profesoarei hărțuite de paznicul liceului, publicat de Jurnal de Argeș, a fost preluat și de PRO TV

de | 18.01.2018 17:46 | Actualitate

andreea5
Povestea profesoarei de franceză de la Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” care-l acuză pe paznicul liceului că a hărțuit-o cu mesaje obscene, subiect publicat miercuri de Jurnal de Argeș a ajuns în presa centrală. 
 
Postul PRO TV relatează că cel mai prestigios liceu din Piteşti „este în mijlocul unui scandal de hărţuire, după ce o profesoară de franceză, de 35 de ani, l-a reclamat pe paznicul colegiului că i-ar fi trimis mesaje obscene pe Facebook. În timp ce profesoara este revoltată că, de două luni, nimeni nu-i dă niciun răspuns la reclamaţiile făcute la minister şi la Parchet, conducerea şcolii susţine că, până la finalizarea anchetei, ar fi ilegal să ia vreo măsură împotriva paznicului. Aşa că nu i-au dat nici măcar un avertisment”.
 
Redăm un pasaj din povestea de la Brătianu, pe care o puteți citi în Jurnal de Argeș:
 
„În data de 30.08.2017, pe reţeaua de socializare Facebook, am primit cererea de a da acceptul în lista mea de la Sandu Marian (paznicul şi angajatul şcolii), pe care îl cunoşteam doar din vedere şi, în afară de un «bună ziua» spus la poartă, nu am stat la discuţii niciodată.
Sunt foarte strictă în selecţia persoanelor pe care le am în listă. Am doar prieteni, colegi sau cunoscuţi cu care am ceva în comun, persoane cu care am ce discuta. Nu am dat acceptul în ziua respectivă. Ulterior, am constatat că o parte din colegii mei pe care îi am în listă, l-au primit în lista lor de Facebook. Atunci i-am dat şi eu acceptul, acesta fiind un gest de bonomie, probabil cum au gândit şi colegii mei când l-au acceptat. După ce i-am dat acceptul, am văzut că în lista paznicului se regăsesc şi alţi profesori din liceu şi elevi pe care eu nu îi am în listă.
Aproximativ la o săptămână, la orele 22.34, am primit de la paznic un mesaj în privat: «Sărut mana». Am fost surprinsă în mod neplăcut. Nu am răspuns. După două săptămâni, la orele 20.56 , am primit un alt mesaj, tot în privat: «Sărut mana să aveţi o noapte liniştită». Nu am răspuns. În aceeaşi seară, la orele 22.38, mi-a scris tot în privat: «Sărut mâna». Indignată de insistenţa şi curajul de care dădea dovadă, am răspuns: «Bună seara! S-a întâmplat ceva?»
A răspuns imediat: «Niciodată. Trebuie să se întîmple. Cînd vorbim»
Şocată, l-am şters imediat din listă fără să răspund. Aproximativ la un interval de o săptămână după ce l-am şters şi nu mai era în lista mea de Facebook (aspect pe care acesta l-a putut constata), am primit de la el un mesaj cu conţinut obscen care nu poate fi reprodus”, povestește Oana Tănase. Dar pe care tânăra profesoară ni l-a arătat, prin urmare putem să confirmăm că este unul obscen. De altfel, acest mesaj, împreună cu celelalte, a fost anexat și în sesizarea Oanei Tănase către minister.
 
UPDATE:
Ce spune Politia:
„Există un dosar penal in rem pentru ameninţare şi hărţuire. Cercetărle se fac pe faptă, nu pe persoană.  Urmează să stabilim cine a trimis mesajele”, a explicat, joi, contactat de Jurnal de Argeș, agentul principal Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IJP Argeş.

 
Întreaga poveste o puteți citi în JURNAL DE ARGEȘ, aici:
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii