Web Analytics
scris joi, 25.01.2024

Studiu. Un nou pod peste râul Argeș, în sudul Piteștiului. Primarul Gentea explică

Pentru fluidizarea circulației rutiere din Pitești, primarul Cristian Gentea discută aplicat, încă de anul trecut, în legătură cu necesitatea construirii unui nou pod peste râul Argeș în zona de sud a Piteștiului.

Studiu. Un nou pod peste râul Argeș, în sudul Piteștiului. Primarul Gentea explică

Citește și: Strada Basarabia din Pitești a fost reabilitată

Joi, 25 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, edilul-șef a spus că a adus la Pitești reprezentanți ai CNAIR, care, inițial au propus un pod paralel cu cel de la Podul Viilor.

Dar tot ei au spus – și mie mi se pare că ei au dreptate – că nu va fi nicio îmbunătățire, pentru că, până la urmă, mai faci un pod, dar (traficul – n.r.) se descarcă tot acolo.

Și-atunci, mai ales că pe 25 aprilie se va inaugura Argeș Mall din Tudor Vladimirescu – acolo va fi și un giratoriu foarte mare, exact în zonă, pe Lânărieisunt de acord cu ei (cu cei de la CNAIR – n.r.) să facem un studiu de fezabilitate pentru un pod în zona Lânăriei, un al doilea pod acolo. Probabil, cu două sensuri: cel existent, un sens cu două benzi, și încă unul.

Problema e când ne ducem pe strada Sticlelor. Aici e corect, va fi trafic mare, e foarte bun podul, dar cum facem când ne ducem dincolo, către Ștefănești. Acolo, probabil, și în colaborare cu Ștefăneștiul, trebuie să ne gândim și la exproprieri, și la… Deci, e un proiect de anvergură. Podul va fi paralel cu cel actual, până la el, cum mergi către centru, să zicem…” – a spus joi primarul Cristian Gentea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *