Web Analytics

STUDIU: Peste 50% din pacienții infectați cu COVID-19 au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace

de | 21.07.2020 11:39 | Actualitate

Potrivit unui studiu publicat în European Heart Journal, realizat la cererea Fundaţiei Britanice pentru Boli Cardiace (British Heart Foundation), mai mult de jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace,

Cercetătorii Centrului de Excelenţă al Fundaţiei Britanice pentru Boli Cardiace din cadrul Universităţii Edinburgh au examinat rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 pacienţi infectați cu COVID-19, din 69 de ţări.

Rezultatele studiului au reliefat faptul că 55% dintre pacienţii participanți, inclusiv cei care aveau boli cardiace preexistente, au suferit modificări cardiace. Mai mult, la un caz din şapte au fost observate anomalii severe.

Mai exact, din totalul pacienților, 901 nu aveau anomalii cardiace înainte de efectuarea studiului. Dintre aceștia, 46% au dezvoltat anomalii, iar 13% dintre acestea sunt severe.

„Se ştie că formele severe de gripă afectează inima, dar am fost surprinşi să vedem atât de mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au disfuncţii cardiace severe. Acum trebuie să înţelegem mecanismul care provoacă anomaliile, să vedem dacă problemele sunt reversibile şi ce efecte cardiace rămân pe termen lung din cauza bolii COVID-19”, afirmă profesorul Marc Dweck.

Specialiștii au identificat 3 noi simptome ale coronavirusului

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a identificat trei noi simptome ale infectării cu coronavirus: nasul care curge sau e congestionat, greața și diareea. Acestea pot apărea între două și 14 zile de la infectare.

Prima listă oficială de simptome ale COVID-19 includea tusea, febra sau frisoanele, oboseala, durerile musculare, dificultățile de respirație, durerea de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât.

Simptomele se pot manifesta ușor sau sever, chiar și la două zile după infectare.

Depistarea infecției cu SARS-CoV-2 este cu atât mai dificilă cu cât acestea pot fi simptome și a altor boli. Cele trei noi simptome, de exemplu, mai pot indica o alergie la anumite medicații, o răceală sau diverse tipuri de infecții. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii