Web Analytics

STUDIU: Coronavirusul rămâne trei ore pe pâine!

de | 15.10.2020 12:41 | Actualitate

Covid-19 ar putea să rămână până la 180 de minute pe o felie de pâine atinsă de o persoană contaminată, relevă un studiu făcut de Universitatea din București!

În aceste condiții, Protecția Consumatorilor ar putea interzice vânzarea de pâine și alte produse de panificație neambalate, scrie Antena3.ro.

ANPC a dezbătut încă de miercuri acest subiect cu secretari de stat din Ministerul Agriculturii, dar și cu jucători din industria pâinii, a patronatelor și morăritului, ajungând la concluzia că hipermarketurile pot să comercializeze în continuare pâine neambalată cu o condiție majoră.

Cum va fi vândută pâinea neambalată

Astfel, pot face acest lucru doar acele magazine care au o persoană desemnată pentru a-i ajuta pe clienți să ia produsul, să-l ambaleze și să-l pună în coșul de cumpărături.

Actualmente, proiectul propus de ANPC se află în dezbatere.

„Pentru pâinea şi produsele de panificaţie care nu se prezintă, la comercializare, într-un ambalaj de protecţie sanitară operatorul economic ce comercializează produsul are obligaţia de a furniza aceste produse prin intermediul «vânzării asistate», respectiv prin intermediul unei persoane dedicate ce va furniza, la cerere, produsul către consumator. (…) Se interzice comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie nepreambalate prin «autoservire» către fiecare consumator. (…) La comercializarea în vrac a pâinii şi a produselor de panificaţie, operatorii economici sunt obligaţi să afişeze în structurile de vânzare următoarele elemente: – denumirea sub care se vinde produsul; – denumirea furnizorului; – cantitatea netă/bucată; – preţul de vânzare cu amănuntul, exprimat în lei/bucată; – preţul pe unitatea de măsură, exprimat în lei/kg; – componentele cu efecte alergene”, se arată în proiectul de lege.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii