Web Analytics
scris miercuri, 26.04.2023

Studiu. Cele mai citate surse media din România. Clasamentele lunii martie

Potrivit măsurătorilor realizate de mediaTRUST pentru luna martie a acestui an, Digi24 a fost considerată drept o sursă de încredere și informațiile sale au fost preluate de alte redacții de cele mai multe ori, obținând astfel peste 630 de mențiuni și consolidându-și poziția ca una dintre cele mai credibile surse media din România. Antena 3 CNN a ocupat locul secund, fiind citată de peste 610 ori în alte publicații, în timp ce g4media.ro s-a clasat pe locul al treilea, cu 416 mențiuni.

Studiu. Cele mai citate surse media din România. Clasamentele lunii martie

Citește și: Cernobîl, 26 aprilie 1986. Cea mai mare catastrofă nucleară civilă

Conform mediaTRUST, în topul celor mai frecvent citate surse media din țară, 38% din total revine presei televizate, reprezentată de Digi 24, Antena 3 CNN, Digi Sport, Pro TV și Profit News TV. Presa online se situează pe locul doi, cu 35% din total, incluzând g4media.ro, hotnews.ro, evz.ro, edupedu.ro și observatornews.ro, iar presa scrisă se află pe locul trei, cu o pondere de 24%, având printre cele mai citate publicații Fanatik, Adevărul, Ziarul Financiar, Libertatea și Gazeta Sporturilor. Sursele media radio Europa FM, RFI, Digi FM dețin cel mai mic procentaj în distribuția tipurilor de media, adică 2,3%.

Presă scrisă – Top 5

În privința presei scrise, Fanatik rămâne lider în clasamentul titlurilor de presă, cu 360 de citări, urmat de Adevărul, cu 352 de citări, iar pe locul 3 urcă Ziarul Financiar, cu 307 de citări. Aleph News, jurnalul.ro și stiripesurse.ro au fost printre cele mai active surse care au citat Ziarul Financiar în luna martie. Libertatea este și ea în topul celor mai citate surse din presa scrisă, cu 257 referințe, iar Gazeta Sporturilor nu lipsește din clasament și ocupă poziția a 5-a, fiind citată în 222 de materiale jurnalistice – potrivit mediaTRUST.

Posturi de radio – Top 5

Europa FM cu 79 mențiuni în media se menține pe primul loc și în martie. Pe locul doi se află RFI, menționat de 67 de ori în timp ce Digi FM urcă două poziții și ocupă ultimul loc al podiumului, cu 12 mențiuni. În clasament s-au calificat și posturile de radio Pro FM și România Actualități, ale căror știri au fost citate de 8 ori, respectiv 5 ori (România Actualități) de către jurnaliști din alte instituții media.

Online Top 5

G4media.ro ocupă și în martie primul loc în clasamentul primelor 5 cele mai citate surse din online. Poziția secundă este ocupată de hotnews.ro, care urcă un loc. Iar cele mai active surse care au citat hotnews.ro au fost Digi24, Europa FM și RFI.  Locul trei în clasament este ocupat de evz.ro. Edupedu.ro și observatornews.ro au înregistrat un salt spectaculos față de luna precedentă, ocupând locurile patru și cinci în clasament – după cum arată mediaTRUST.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *