Web Analytics

Studiu american: Majoritatea deceselor din pandemie au fost cauzate de infecțiile dobândite prin intubare, nu de Covid

de | 19.05.2023 15:39 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Infecția cu bacterii luate din spital în timpul conectării la ventilatoarele mecanice a omorât mai mulți oameni decât Covidul, se arată într-o cercetare americană, semnalează pagina Reacțiunea. În studiul rezultat a fost analizată situația pacienților internați la ATI la un spital din Illinois. Din 585, toți au avut pneumonie severă și doar 190 din ei aveau și Covid. Concluzia: Majoritatea deceselor despre care s-a spus că ar fi cauzate de Covid-19 sunt rezultatul infecțiilor dobândite prin intubare.

Citește și: Bugetul pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost epuizat în primele 9 minute

Un studiu amplu efectuat de cercetători de la Universitatea Northwestern din Illinois, SUA, a ajuns la rezultate șocante. Astfel, pacienții Covid internați la ATI nu au fost răpuși de „furtuna de citokine”, omniprezentă în explicațiile medicilor, ci de infecțiile bacteriene din spitale, căpătate prin conectarea la ventilatoarele mecanice. Cercetătorii au concluzionat că pneumonia bacteriană a pacienților de la ATI a fost responsabilă pentru o rată de mortalitate mai mare decât infecția cu Covid-19. Publicarea studiului cercetătorilor de la Universitatea Northwestern din Illinois, SUA, în Journal of Clinical Investigation, a provocat o adevărată undă de șoc în lumea medicală. Practic, studiul demonstrează că nu furtuna de citokine a ucis pacienții Covid ajunși la ATI, ci chiar ATI-ul în sine, prin contactarea unor pneumonii bacteriene din ventilatoarele mecanice.

Citește și: „Litoralul pentru toți” începe luni, 22 mai. Cazare de la 52 de lei pe noapte

”Această pneumonie a fost responsabilă pentru o rată de mortalitate mai mare decât infecția cu Covid-19. Studiul nostru subliniază importanța prevenirii, căutării și tratării agresive a pneumoniei bacteriene secundare la pacienții critici cu pneumonie severă, inclusiv cei cu Covid-19”, a spus Benjamin Singer, pneumolog la Universitatea Northwestern din Illinois, citat de publicația sciencealert.com. Echipa de cercetători a analizat înregistrările pentru 585 de persoane internate în unitatea de terapie intensivă de la Northwestern Memorial Hospital, din Illinois. Toți au avut pneumonie severă și/sau insuficiență respiratorie, iar 190 au avut Covid-19. Folosind o abordare de învățare automată pentru a analiza datele, cercetătorii au grupat pacienții în funcție de starea lor și de timpul petrecut la terapie intensivă. Descoperirile resping ideea că o furtună de citokine în urma Covid-19 (un răspuns copleșitor de inflamație care provoacă insuficiența organelor) a fost responsabilă pentru un număr semnificativ de decese. Cercetătorii au arătat că nu a existat nicio dovadă de insuficiență multiorganică la pacienții studiați.

Studiul a relevat că pacienții cu Covid-19 au avut mai multe șanse de a dezvolta pneumonie asociată ventilatorului, iar cazurile în care această pneumonie nu a răspuns la tratament au fost semnificative în ceea ce privește ratele globale de mortalitate. „Cei care s-au vindecat de pneumonia secundară aveau șanse să trăiască, în timp ce cei a căror pneumonie nu s-a rezolvat aveau mai multe șanse să moară”, a declarat Benjamin Singer, potrivit sciencealert.com. Acesta a mai afirmat că datele obținute au sugerat că mortalitatea legată de virus în sine a fost relativ scăzută și că adevărata cauză a deceselor a fost pneumonia bacteriană. Cercetătorii au concluzionat că rezultatele tratamentelor de la ATI ar fi putut fi îmbunătățite dacă ar fi existat strategii mai bune pentru a diagnostica și trata episoadele de pneumonie bacteriană secundară.

Sursa: ActiveNews.ro

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *